9

sep

Bananenbrood 2
In Food \Redactie

Passiescore:

De lekkerste gezonde traktaties voor de lunch voor kids

Door Redactie

De scholen zijn weer begonnen en de kunst is om de kinderen èn gezond en lekker te laten eten. Een feestje in hun lunchbox. Je ziet dat nu de scholen weer zijn begonnen, alle kinderen vaak nieuwe lunchboxen hebben mogen kiezen en er de lekkerste traktaties in worden gedaan. In dit artikel delen we inspiratie van lekkere traktaties. Mepal heeft verschillende soorten kleuren en maten waarbij er verschillende vakjes zitten, zodat je ook echt goed kunt variëren met de lunches. 

Fruit en groenten

Ideaal zijn de vakjes om aparte groenten en fruit te serveren. Een paar schijfjes komkommer, een paar stukjes appel of mandarijn en snoeptomaatjes behoren tot de favoriet bij onze meisjes. Kiwi en banaan eten ze ook graag, maar dat is door de week moeilijker mee te nemen. Zeker omdat ze ook geen koelkast hebben.  Framboos en meloen in de zomer, daar worden ze ook blij van! De oudste begint nu ook stukjes paprika erg lekker te vinden.

Boterhammen 

We vinden het ook leuk om hun boterhammen feestelijk te maken. De vegetarische smeerworst is nu favoriet en dat is lekker met wat radijs of een schijfje komkommer. Naar de basisschool krijgt de oudste boterhammen met hartig en gezond broodbeleg, in het weekend mogen ze af en toe ook kiezen wat ze ècht lekker vinden. Chocoladepasta of hagelslag is dan logisch hun favoriet!

Ingredienten fruit BBQ 2

Extra verwennen

Soms maken we een lekkere wrap klaar met kruidenkaas en kipfilet en een beetje salade. Of een paar krenten of noten erbij voor de oudste. Of als extra verrassing een omelet met een plakje gebakken spek. De jongste is helemaal dol op avocado. Afgelopen weekend hadden we een hartige courgette cake gemaakt en daar hadden we nog twee stukjes van over. Ideaal voor de lunch. En stukjes worst zijn ook favoriet bij de jongste. In de winter bakken we soms bananenbrood, daar kunnen ze ook van smullen. Of wat dacht je van gezonde muffins met blauwe bessen. We gebruiken dan geen suiker omdat we de ambitie hebben om onze kinderen zo suikervrij mogelijk op te laten groeien.

En om het persoonlijk te maken nog een lief briefje of tekening erbij, dat maakt de broodtrommel helemaal af en een groot feest! Bij Coppens warenhuis vind je leuke inspiratie van verschillende soorten brood- en lunchbakjes zoals voor onze meisjes de leukste lunchbox met unicorns en de jongens Cars of Spiderman. Wat eet jouw zoon of dochter graag met de lunch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.