16

nov

Wintermaaltuin 6
In Food \New, Restaurants

Passiescore:

Dineren op een unieke locatie met een passend verhaal: de WinterMaaltuin

Door Redactie

Lekker dineren en op bijzondere locaties? Het is altijd weer leuk op een unieke locatie te eten met goed gezelschap en een bijzonder verhaal. We zijn een liefhebber van de Maaltuin in de zomer, maar nu kun je ook genieten in de winter. De WinterMaaltuin heeft steeds wisselende locaties en iedere keer weer een verrassend verhaal om te ontdekken wat er zich op deze locatie heeft afgespeeld. Zoals bijvoorbeeld bij het Werkspoorkathedraal, waar vroeger de treinen nog werden gerepareerd. 

Daarnaast geniet je ook van een heerlijk diner op locatie met een passend  menu met bijpassende wijnen en mocktails. Ook is de Maaltuin dit keer in de winter te bezoeken met speciale locaties, zoals de Werkspoorkathedraal (vanaf 8 december 2023). Nu kun je terecht op Paleis Soestdijk (tot 17 december 2023), of vanaf 18 januari 2024 op het Muiderslot of vanaf 15 februari 2024 bij Landgoed Vollenhoven.

Wintermaaltuin 10

Paleis Soestdijk

Heb je altijd al koninklijk willen dineren in een paleis? Je begint het diner binnen de koninklijke stallen van het koetshuis. Je hebt een mooie geschiedenis als verhaal en geniet van een heerlijk vijf gangendiner met live muziek en prachtige verhalen. Ook krijg je nog een rondleiding over het landgoed van het paleis.

Wintermaaltuin 9

Werkspoorkathedraal

Dichtbij het centrum van Utrecht kun je dineren in de fabriekshal van de Werkspoorkathedraal. Een enorme fabriekshal in de industriële geschiedenis van deze prachtige stad, waar je een echt gevoel krijgt dat er noest arbeid is verricht. Je kunt je hier voorstellen dat er door de arbeiders hard werd gewerkt en dat iedereen zijn eigen kluisje had. Dit gaat helemaal op in het verhaal van de Maaltuin. Zeker weten dat jij hier heerlijk kunt dineren. Het is niet koud, want je zit lekker binnen en anders neem je een electrisch kussentje om jezelf te verwarmen. Het werkspoorkathedraal was onderdeel en het centrum van een wijk vol met arbeiderswoningen, waar de nieuwe wijk Zuilen is ontstaan. De fabriek is gesloten sinds de jaren ’70, maar heeft een prachtige herinnering aan het industriële verleden. Voor een vast bedrag krijg je een heerlijk diner met een bijpassend wijnarrangement en ook bijpassende mocktails, als je liever geen alcohol wenst. Een culinaire avond met heerlijke gerechten zoals stoofvlees met pistache-ijs van topchef Paul Oldenmenger, die zijn sporen onder andere heeft verdiend bij diverse sterrenrestaurants. Bij iedere locatie is weer een ander passend menu.

Wintermaaltuin 11

Wintermaaltuin 5

Unieke locaties 

De Maaltuin weet altijd weer te verrassen met bijzondere locaties zoals kastelen, paleizen, musea of botanische tuinen. Je hebt een avondvullend programma met smaaksensaties en livemuziek waarbij ook het bijzondere verhaal van de locatie wordt verteld. De avond bij de Maaltuin zorgt echt voor een verrassende beleving waar je iedere keer weer een nieuwe locatie kunt ontdekken. Een complete avond uit als je lekker wilt genieten en een keer iets totaals anders wilt. De WinterMaaltuin start op 2 november op het landgoed van Paleis Soestdijk bij de stallen en het koetshuis. Naar welke locatie zou jij graag willen gaan?

Wintermaaltuin 2

Wintermaaltuin 3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.