29

sep

The Church 9

Passiescore:

Waarom een krachtige rode wijn toch echt het lekkerste drankje is bij de barbecue

Door Redactie

Nu het barbecueseizoen in volle gang is, willen we je graag deze gouden tip meegeven: verruil dat bier eens voor een écht goede wijn bij je volgende barbecue! Want wie denkt dat rode wijn een typisch winterdrankje is voor bij het kerstdiner of bij de open haard, heeft het mis. Een smaakvolle rode wijn kan je steak, worstjes of hamburger daadwerkelijk naar een hoger niveau tillen.

 Waarom rode wijn zo goed samengaat met gegrild vlees, leggen we je graag uit in dit blogartikel. Daarnaast geven we je een aantal mooie wijnsuggesties voor bij verschillende vleessoorten van de barbecue.

Waarom wordt er eigenlijk vaak standaard bier gedronken bij de barbecue?

Vaak worden er heel wat biertjes weggetikt op een barbecue-avond. Waarschijnlijk omdat we denken te verlangen naar een koele dorstlesser bij zomers weer. Toch is het echt de moeite waard om jezelf eens een goed glas wijn in te schenken als je gaat barbecueën. Die dorst kun je ook wel lessen met een glas water. Wijn drink je immers vooral voor de smaak en om harmonie en evenwicht te creëren bij je maaltijd.

The Church 9

Waarom combineert rode wijn goed met gegrild vlees?

Een stevige wijn met voldoende body is een bijzonder goede match met gegrild vlees. Waarom? De tannines van de wijn smelten als het ware samen met de eiwitten van het vlees, wat voor een aangename smaakbeleving zorgt.
Als je dit eens wil ervaren, probeer dan bijvoorbeeld een lekkere Tempranillo wijn zoals een Rioja Gran Reserva bij je steak en je zult aangenaam verrast zijn. Deze Spaanse wijnen gemaakt van Tempranillo druiven zijn kruidig en krachtig van smaak, waardoor ze het kruidige karakter van een steak perfect aan weten te vullen.

Wildvlees op de barbecue

Ook leuk om eens te proberen en verrassend lekker: wild vlees van de barbecue. Een verfijnd stukje wild zoals een hertenbiefstuk, wildzwijnbout of hazenpeper wordt namelijk nóg smaakvoller als je deze grilt. De rokerige smaken die ontstaan door het grillen gaan briljant samen met de houtachtige smaken van wildvlees. Zo’n delicaat stukje wild vraagt om een stijlvolle klassieke wijn met diepgang. Onze gouden tip bij wild van de barbecue is een Chateauneuf-du-Pape. Deze charmante kasteelwijnen met veel smaak en complexiteit komen bijzonder goed tot hun recht bij een uniek stukje vlees zoals hert, zwijn of haas. Een aanrader voor de fijnproever!

Wijn bij verschillende soorten vlees
Misschien zoek jij wel gewoon een wijntje die bij al die verschillende vleessoorten past. Kies dan voor een allemansvriend met een robuust karakter. Een krachtige Cabernet Sauvignon doet het bijvoorbeeld altijd goed met worstjes, hamburgers en kruidige marinades. Ook soorten zoals Shiraz of Sangiovese zijn goede kandidaten. Conclusie: probeer eens een goede rode wijn bij de barbecue en je wil niet meer anders. Proost op de zomer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.