4

apr

IMG_8947
In Kids \ Kids

Passiescore:

Lekker loungen voor jouw kindje

Door Redactie

Als je kindje rond de negen maanden is, zoals ons tweede dochtertje nu, is het gezellig als zij er echt bij kan zitten. Het is weer een nieuwe mijlpaal in huis en dat zorgt er voor dat we de maaltijden ‘s avonds en ‘s ochtends gezellig met z’n allen kunnen vieren. Het is voor de baby ook echt een nieuwe fase in zijn of haar leven want hij/zij ziet het ook van de andere kant in plaats van alleen maar op de rug liggen. De wereld van ontdekken gaat open en dat was bij onze beide dochtertjes een enorm leuke fase. 

Bijna zitten 

Meestal met de vier maanden zijn de spieren in het nekje van jouw kindje stevig genoeg om het hoofdje rechtop te houden. En dan is de volgende stap het omrollen. Vanaf dat moment kun je je kindje niet meer los op de commode of het bed laten liggen. Een spannende fase. En op een gegeven moment zie je dat je kindje push up bewegingen gaat maken en steeds meer pogingen gaat doen om te gaan zitten. Eerst zal dit nog gepaard gaan met omvallen, maar steeds wordt het lichaam van je ukje sterker. Vaak is het ook al leuk om je kleintje zelfstandig op de bank te laten zitten als je er zelf bij blijft. Een zachte ondergrond is dan lekker en je ziet dat de balans nog niet helemaal goed is. Je kunt er ook een heleboel kussens omheen leggen. Vaak vinden kinderen het ook heerlijk om te loungen op zo’n chill aankleedkussen. Dit kun je ook leuk laten personaliseren met zijn of haar naam. We hebben voor beide meisjes een unieke aankleedkussen laten maken.

IMG_8948

Push up

Tussen zes en negen maanden gaat een baby normaal zitten. Hij is dan sterk genoeg in zijn onderrug, bovenlichaam en nek en vanuit de ligging zichzelf omhoog drukken totdat hij zit. We probeerden dit vooral te stimuleren door de meisjes lekker op een groot kleed te leggen in plaats van in de box zodat ze alle ruimte hadden. Vanuit de builigging richt je kleintje zijn of haar borst op en draait zich op zijn of haar zij en drukt zich met de armen omhoog totdat hij op de billen zit. Het was een heel leuk effect bij ons meisje. Maar je hebt ook de andere mogelijkheid dat je baby op zijn of haar buik liggend zijn benen intrekt en zich afzet totdat hij op zijn of haar knieën terecht komt. Even naar achteren gaat zitten met de billen. Er gaat een wereld voor je baby open want nu begint het tijgeren, kruipen en misschien zelfs lopen. Een hele andere fase! Belangrijk is om je kindje niet te veel te helpen met zitten en dit ook niet te vroeg te doen. Dit is niet goed voor zijn of haar ontwikkeling. Iedere baby ontwikkelt zich in zijn of haar eigen tempo en sommige kinderen slaan het kruipen zelfs over zoals onze oudste dochter. Die begon zittend te tijgeren en liep met 1,5 jaar. Je kunt wel een aantal oefeningen doen om te helpen met zitten, zoals paardje rijden, je kindje in een wipstoeltje zetten met de hapjes, en bijvoorbeeld mee helpen optrekken om te gaan zitten als jij ligt en je kindje op jouw buik zit.

IMG_8946

Leuke stoeltjes

Je hebt ook hele leuke kinderfauteuils, zodat je kindje ook lekker bij je in de woonkamer kan zitten. Gezellig erbij op zondagmiddag tijdens de borrel. Ook heb je de geweldige kinderbankjes in alle kleuren, zodat je dit helemaal kunt aanpassen aan jouw interieur. Maak er een gezellige combinatie vindt. Zeker weten dat jouw kindje het geweldig vindt om de wereld met eigen ogen zittend te bekijken. Hoe oud was jouw kindje toen ze ging zitten?

IMG_8947

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.