28

mrt

IMG_6017
In Kids \ Kids, Uitjes

Passiescore:

Tien leuke tips om kinderen te vermaken tijdens het Coronavirus

Door Redactie

Het is best wel even wennen voor veel ouders om thuisonderwijs te geven. Zelf heb ik veel vriendinnen, die kinderen hebben in de leeftijd van de basisschool, en dit best een uitdaging vinden. Niet voor iedereen is het even gemakkelijk. Als je geen “vitaal” beroept hebt, kun je de kinderen niet naar het kinderdagverblijf brengen en dat is best wel een uitdaging. Maar wat doe je op zo’n dag? Rekenen, taal, lekker naar buiten voor gymles, creatief knutselen of klusjes doen in huis. Het is leuk om alle filmpjes op Instagram te zien hoeveel nieuwe ideeen er ontstaan en hoe iedereen samenhorigheid vorm geeft. Wat zijn de favorieten?

#1 Bouwen

Het is altijd leuk om iets in elkaar te zetten: vroeger was ik al een groot fan van Lego en nu heb je dat in nog veel meer varianten. Ook mijn neefje en nichtje zijn favoriet en hebben hier heel lang meegespeeld. Met lego city kun je steeds weer een nieuw bouwpakket kopen en je stad of dorp helemaal uitbreiden.

IMG_6016

# 2 Puzzelen

Het maken van een grote legpuzzel met meer dan 1000 stukjes is ook een uitdaging. Ik zie veel bekenden op Instagram die een leuke legpuzzel hebben aangeschaft en een flinke moeilijke puzzel maken.

# 3 Koken

Suzan Aretz van Smulpaapje geeft iedere dag een kookles voor kinderen. Hoe leuk is dat? Het is altijd goed als kinderen op jonge leeftijd al een basis krijgen in het leren koken. Ook kleine kinderen kun je stimuleren. Met een speelgoed keuken leren ze spelenderwijs al om mee te koken. Zou dat ook de eetlust bevorderen? Ook bakken is leuk om te doen zoals kleine cakejes, taart of appelflappen?

IMG_6015

# 4 Klusjes doen rondom huis

Wellicht is het leuk om kinderen te laten helpen bij verschillende klusjes zoals de vaatwasser uitruimen, de hond uitlaten of de was opvouwen. Misschien kunnen ze zo ook een extra zakcentje verdienen?

#5 Schilderen

Het is leuk om samen met je kinderen een kunstwerk te maken of na te maken van een bekende schilder of kunstenaar. Veel inspiratie vind je op internet. Natekenen was vroeger altijd al een hobby van mij! De creaties kun je ergens ophangen of bewaren. Over 20 jaar herinner je nog steeds geschiedenis!

#6 Fotoboek in elkaar zetten

Door je smatphone maak je veel foto’s en van vele foto’s heb je misschien nog geen vakantieboek kunnen maken. Daar heb je nu mooi de tijd voor! Herinneringen ophalen door samen vakantiefoto’s te bekijken en de leukste uit te zoeken of er samen een filmpje van maken? Er zijn veel websites waar je gemakkelijk een leuk fotoboek of andere accessoires kunt bestellen van foto’s met een herinnering.

IMG_6017

# 7 Schooltje spelen

Hoe wil je het maximale leereffect bij je kinderen bereiken? Draai de rollen om en laat jouw kinderen de juf en meester zijn en jouw les geven over hun favoriete onderwerp? Dit vinden ze helemaal het einde!

#8 Speciale thema-avonden

Bedenk ook leuke thema-avonden zoals een pizzaparty of iets dergelijks. Kinderen vinden het altijd leuk om hun eigen pannetje te hebben bij de gourmet of fondue of een eigen pizza te maken in de pizzarette. Met verschillende soorten groenten, fruit en tomatensaus kun jij je eigen lekkere pizza maken!

#9 Ouderwetse spelletjesavond

Kies een aantal leuke spelletjes uit en maak een bord waarbij je per week gaat bijhouden wie wint. Yahtzee, Rummikub, Hotel, Wie is wie etc. Zo kun je bijvoorbeeld per maand een prijswinnaar uitkiezen. Zeker leuk voor een avond in het weekend!

# 10 Bowlen in huis

Omdenken is denken in mogelijkheden. Waarom maak je geen bowlingbaan na in je woonkamer? Of zet je het zwembadje op met de temperatuur wat hoger? Sporten kun je ook gemakkelijk thuis. Mamaliefde deelt heel veel verschillende tips voor verschillende leeftijdsgroepen.

Het heeft ook voordelen want in deze tijd kun je zelf ook aandacht besteden aan dingen waar je normaal niet aan toekomt. Zelf ben ik alle keukenkastjes aan het schoonmaken en geef mijn huis een grote lenteschoonmaak. Hoe vermaak jij jouw kinderen? In ieder geval heel veel succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.