9

okt

Geboorteplein
In Kids \ Kids, Zwanger

Passiescore:

Een leuke en creatieve geboorte aankondiging

Door Redactie

Het is tegenwoordig een trend om de geboorte van de baby aan te kondigen op een ludieke manier. Niet alleen bij de ouders zelf, maar ook bij van opa en oma. In dit artikel geven we je inspiratie voor de leukste aankondigingen van de geboorte.

Geboortebord

Toen ons tweede dochtertje werd geboren, waren we dan ook verbaasd dat ze zelfs bij mijn schoonouders in de voortuin een bord hadden geplaatst. Natuurlijk heel lief als ons tweede wondertje is geboren! Ook als je op zoek bent naar een leuk cadeau voor familie of vrienden, is een geboortebord altijd leuk. Een ooievaar was vroeger een teken dat de baby was geboren. Vaak werd er ook de naam opgeschreven en wist iedereen in de buurt dat de kleine er was. Tegenwoordig heb je in allerlei soorten en maten een leuk geboortebord met allerlei afbeeldingen. Je kunt het zo gek niet bedenken! Wat doe jij op een leuke, hippe en creatieve manier om de geboorte te communiceren? Je hebt tegenwoordig hele grappige diertjes, zoals een lama, iets met het thema jungle of een grappige kleine ooievaar. Op Geboorteplein.nl zie je een aantal hele leuke borden voorbij komen! Mijn schoonouders hadden daar ook een leuk bord besteld voor ons tweede dochtertje Elize.

Geboorteplein

Wegwijzers

Ook bij de buurman was pas een zoontje geboren. Weliswaar veel te vroeg dus moeder en zoon blijven nog even in het ziekenhuis, maar dat nam niet weg dat de hele tuin al was versierd. Met een soort lantaarn met allemaal wegwijzers. Leuk om te versieren met de naam, de datum, het gewicht en andere leuke wetenswaardigheden over de baby. Je kunt hier zo creatief mogelijk te werk mee gaan!

Banieren

Het kan natuurlijk zijn dat je geen huis hebt. Dan is een bord misschien wat lastiger te plaatsen, maar dan biedt een vlag of banier uitkomst. Een hele mooie vlag ontwerpen in lijn met het geboortekaartje zou ik zeker de volgende keer doen. Je hebt ook speciale geboorteborden voor aan de ramen. Zelf vond ik bijvoorbeeld de beschuit met muisjes in de kleur roze erg mooi en dit paste ook helemaal in de stijl van het geboortekaartje. Ik was dan ook verrast toen vrienden van ons als cadeautje dit gaven. En zo zijn er natuurlijk een aantal hele leuke manieren. En als laatste alternatief kun je ook kiezen voor een geboortesticker. Kijk hieronder voor de meest mooie voorbeelden.

Hoe was jouw huis of appartement versierd bij de geboorte van de kleine?

Door: Mariëlle, gastblogger en moeder van twee dochters 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.