8

okt

Aerosleep uitgelicht
In Kids \ Kids, Zwanger

Passiescore:

Een goede nachtrust voor jouw baby – het belang van een goed matras

Door Redactie

Als moeder van twee prachtige meisjes wil je het beste voor je kind. En er zijn zoveel leuke babyspullen te koop dat je soms moeilijk kunt kiezen. Maar een van de belangrijkste items vinden wij voor onze meisjes toch wel een goed bed met matras. Of het nu een wiegje, ledikant of  junior bed is voor de oudste, daar geven we graag veel aandacht aan. 

Veiligheid

Kwaliteit en veiligheid zijn twee belangrijke eigenschappen als je aan een matras denkt. Een baby en peuter slapen natuurlijk nog veel in hun eerste jaren van hun leven. Het is fijn als met matras minimaal 8 cm dik is. Een beetje ruimte tussen het matrasje en de binnenkant van het ledikant kan geen kwaad maar het mag niet te veel meer dan 2cm zijn. Ook is het goed als het matrasje niet te zacht is. Dan kan je kindje eventueel stikken en dit kun je vooraf controleren door met je platte hand en gestrekte arm op he matras in te drukken. Als het goed is, kun je het matras maar een klein stukje indrukken.

Aerosleep 3

Schuim

Matrassen kunnen bestaan uit verschillende soorten materialen. Babymatrassen zijn vaak gemaakt van verschillende soorten schuim. Het nieuwe matras van Aerosleep vinden wij de fijnste. We hebben er inmiddels twee voor onze beide meisjes. Het matras heeft een goede rugondersteuning, is in de kern van hoogwaardige kwaliteit. Ook is de matrashoes gemakkelijk afneembaar en kan je kindje veilig ademen. De warmte reguleert en de vocht absorbeert waardoor het voor ons gewoon een heel lekker gevoel geeft om onze kindjes veilig te laten slapen. Wat we ook belangrijk vinden, is dat de kindjes nu goed doorslapen en ook dat het hygiënisch is. Je hebt ook gemakkelijk matrashoezen en 3D beschermers. De Evolution Premium heeft zelfs de Baby Innovation Award gewonnen in 2020 en is speciaal voor baby’s met een reflux. Je kunt namelijk op twee manieren slapen: vlak en hellend slapen. Dit heeft een positief effect op spugen, oorpijn, buikkrampjes en verkoudheid.

Aerosleep 1

Bescherming

Er kan nog wel eens een ongelukje gebeuren. Dit zit in een klein hoekje. Zonde als er dan door de lekkende luier je hele matrasje niet meer mooi blijft. Een tip is om bij baby’s en peuters een molton onder het bedje te leggen. Dit beschermt het matrasje en is gemakkelijk uit te wassen. Ook handig als je twee hoeslakentjes en twee moltons hebt voor de was. Ook is het aan te raden om geen matrasje met een plastic hoes te kopen omdat dit bij warmte niet goed kan ventileren.

Ledikantje

En als je dan een goed matras hebt gekozen, is een ledikant ook een item om goed naar te kijken. Vanwege de beknelling van het hoofdje van het kindje kun je een bedje kopen met een afstand van 4,5 tot 6,5 cm zodat het hoofdje niet tussen de spijlen kan komen. Ook is het goed als de spijlen verticaal doorlopen tot de bodem. Vaak is een ledikantje tussen den 90 en 140cm lang en 60cm breed. Ook is het fijn als de ledikant in meerdere standen is te verdelen zodat je als de baby net is geboren je ook het ergonomischer is en niet zoveel te hoeven bukken. Ook kan je kleintje dan niet zo gemakkelijk uit bed vallen. Een ledikantje met een lattenbodem ventileert het beste. En als de kleine gaat rollen, draaien en zelfs staan (dan is de laagste stand met een afstand van 55cm het beste), is het praktisch om het ledikantje te verstellen zodat hij of zij wat moeilijker uit bed kan klimmen. Een tip is om ook goed te letten op splinters, hardhout (bijvoorbeeld beukenhout) en scherpe randen en punten.

Heb jij nog suggesties bij de aanschaf van een matras en ledikant?

Aerosleep 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.