28

nov

Pinguïns 7
In Kids \ Kids

Passiescore:

Houden pinguïns van de kou? Een ideaal boek voor deze koude periode

Door Redactie

Lezen en voorlezen is leuk voor kinderen. Zeker als er ook van alles is te ontdekken in een boek. We hebben hier twee leergierige en nieuwsgierige kinderen en ze houden ook enorm van dieren. Nu het deze week flink gaat vriezen en misschien wel sneeuwen, is het leuk om mee te gaan in dit thema van de koude winter. Toen we met onze familie vijftien jaar geleden in Zuid-Afrika waren, hebben we de echte pinguïns gezien, dus leuk om nu alles van de pinguïns te leren. 

Pinguins 1
uïns 3

Koude en ijs 

Je ziet pinguïns altijd samen lopen op het ijs. Maar wat eten de pinguïns? Hoe zacht is hun huid? Het is een ontzettend leuk en toegankelijk boek geschreven zodat je echt op expeditie gaat. Het verhaal gaat over het varen in de oceanen en je gaat echt mee op expeditie. Hoe leven en overleven pinguïns? Waarom eten pinguïns vis? Wil je weten of pinguïns echt kunnen dansen? Heb je weleens een duik genomen in het pinguïnleven? En het belangrijkst: houden pinguïns echt van de kou? De koudste temperatuur op Antartica is zelfs – 89,2 graden. Aan de kust bij de pinguïns is het iets warmer maar dan nog blijft het koud! Zo blijft het in de winter gewoon steenkoud.

Pinguïns 2

Expeditie 

Wat heb je nodig voor een expeditie? Een dapper hart en warme kleren volgens de schrijver. Grijp je zwemvest en pak je dik in – het is tijd om naar de Zuidpool te gaan! Reis mee met expeditieleider Huw Lewis Jones en vogelkenner Sam Caldwell om de coolste vogels ter wereld te bestuderen…Je vaart over machtige oceanen, bezoekt afgelegen eilanden en trekt door ijzige landschappen om alle achttien verschillende pinguïnsoorten te ontmoeten, van keizers- tot koningspinguïns en van ezels- tot rotspinguïns. Je leert pinguïns te spotten vanuit de ruimte, wat prehistorische pinguïns ons vertellen over hun nakomelingen, wat we kunnen doen om pinguïns te helpen terwijl de wereld warmer wordt en nog heel veel meer. Pinguïns zwemmen namelijk heel erg elegant en zijn heel goed voor het leven in de oceaan.

Pinguïns 4

Onze mening 

We vinden het een ontzettend leuk en leerzaam boek. Ook worden de verschillende soorten pinguïns toegelicht en heb je ook echt een soort naslagwerk over pinguïns. Leuk als je bijvoorbeeld een speekbeurt wilt houden op school. Waar wonen ze, welke kleur hebben ze, hoe groot zijn ze en wat is hun lievelingseten? Het is een goed opgezet verhaal wat je echt meeneemt in de belevingswereld van de pinguïn. Daarnaast zijn de illustraties en afbeeldingen ook groot op een volledige pagina en zie je ook de volledige aardbol, handig voor de aardrijkskunde- en geschiedenisles! Alle verschillende aspecten zoals eten, slapen en leven worden behandeld in het boek. Wij zien het als een boek met fantastische, grappige en ongelofelijke feiten: dit is het perfecte naslagwerk over pinguïns. Het boek is echt leuk voor kinderen vanaf 6 jaar, maar leergierige kleuters kunnen ook vrolijk mee kijken.

Over de auteur 

Huw Lewis Jones is milieuhistoricus en expeditieleider, verhalenverteller, zeevaarder, veldnatuurkundige en wildernisgids, hoofdredacteur van een onafhankelijke uitgeverij, bekroond auteur en leraar. Hij leidt onderzoeksprojecten over de hele wereld en heeft bestsellers geschreven die wereldwijd zijn verschenen. Sam Caldwelll is tekenaar en ontwerper. Hij studeerde schilderkunst aan de Edinburgh College of Art en woont nu in Glasgow. Zijn tekeningen verschijnen in beroemde kranten. Het formaat is 23,1 x 30 cm en het boek heeft een stevige kaft en is| gebonden. De prijs is  € 14,99 en onder andere verkrijgbaar bij Bol.com. Het isbn nummer is 9789047715740. Wat een ideaal boek voor deze aankomende periode!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.