19

dec

Dick Bruna kerstmis 3
In Kids \ Kids

Passiescore:

Het begrijpelijke kerstverhaal van Dick Bruna voor kinderen

Door Redactie

Het is goed om je kinderen te vertellen wat het verhaal van kerstmis is en hoe kun je dat beter doen door het kerstverhaal te vertellen. Een sprekend verhaal voor kleine kinderen is het boek van Dick Bruna. Het kerstverhaal van Dick Bruna, bekend van zijn boek “Kerstmis,” is ideaal voor kinderen om te begrijpen en ervaren wat kerstmis is. Waarom dit boek leuk is om voor te lezen, vertellen we hier.

Het kerstverhaal

Het verhaal “Kerstmis” van Dick Bruna vertelt op een eenvoudige en speelse manier het kerstverhaal. Het richt zich op de geboorte van Jezus Christus, zoals verteld in de christelijke traditie. Het boek begint met Jozef en Maria, die onderweg zijn naar Bethlehem. Ze zoeken een plek om te verblijven, maar vinden nergens onderdak. Uiteindelijk vinden ze een stal waar Jezus wordt geboren en in een kribbe wordt gelegd, omdat er geen andere plek beschikbaar is. Het verhaal beschrijft ook de herders die van de engelen horen over de geboorte van Jezus en naar de stal gaan om hem te begroeten. Daarnaast wordt de komst van de drie wijzen uit het Oosten genoemd, die de ster volgen en geschenken aanbieden aan het pasgeboren kind.

Het boek Kerstmis van Dick Bruna benadrukt de eenvoudige vreugde en het belang van de geboorte van Jezus, waarbij het kerstverhaal op een toegankelijke en begrijpelijke manier wordt verteld voor de kinderen.
Dick Bruna kerstmis 2

Begrijpelijk en eenvoudig 

Het boek heeft een duidelijke vertelling en is erg goed te begrijpen voor kleine kinderen. Dick Bruna staat bekend om zijn eenvoudige en duidelijke vertelstijl. Dit maakt het verhaal toegankelijk voor jonge kinderen, omdat het hen op een begrijpelijke manier de betekenis van Kerstmis kan uitleggen. Er zitten weer prachtige illustraties in dit boek. De kleurrijke illustraties in Bruna’s boek  over Kerstmis helpen kinderen het verhaal te visualiseren en maken de ervaring levendiger. Visuele elementen kunnen het begrip van kinderen versterken en hun verbeeldingskracht stimuleren. Ook wordt het echte verhaal verteld en kunnen kinderen goed na vertellen wat er is. Het verhaal brengt de essentie van Kerstmis over, zoals liefde, vrede, geven en samenzijn. Deze waarden zijn belangrijk om kinderen te leren en te laten begrijpen, en het verhaal van Dick Bruna kan een leuke en boeiende manier zijn om deze concepten over te brengen.

Dick Bruna kerstmis 1

Leerzaam

Dit boek staat al bij vele ouders in de kast. En steeds wordt het opnieuw erbij gepakt. Nu na 60 jaar is het boek Kerstmis van Dick Bruna nog altijd onverminderd populair. Om dit bijzondere jubileum te vieren, is er een speciale editie van deze klassieker verschenen. Deze luxe jubileumeditie met groene kraftpapieren omslag, linnen rug en goudfolie bedrukking geven kerstmis een stijlvolle en luxe uitstraling. Het gebonden boek is in een gelimiteerde oplage verkrijgbaar en heeft dezelfde prijs als de originele editie, die ook beschikbaar zal blijven.

Daarnaast is het ook een enorm leerzaam verhaal. Het verhaal biedt ook een gelegenheid voor ouders om met kinderen te praten over tradities, culturen en de betekenis van Kerstmis in verschillende delen van de wereld. Dit kan helpen bij het vergroten van hun begrip en tolerantie. Ook heb je een leuke introductie voor het kerstfeest op de kinderopvang of op de basisschool. Verhalen blijven nu eenmaal bij kinderen langer hangen, hebben de kracht om empathie te stimuleren en kunnen helpen bij de emotionele ontwikkeling van kinderen. Het verhaal van Kerstmis kan gevoelens van warmte, vreugde en medeleven aanwakkeren, waardoor kinderen meer verbondenheid kunnen voelen met anderen.

Kortom, het lezen van het kerstverhaal van Dick Bruna is super leuk om voor te lezen aan je kinderen, we hebben het hier in huis al een aantal keren gedaan voor de meisjes en heeft daarnaast een positieve invloed op kinderen door hen te helpen de betekenis van Kerstmis te begrijpen, waardevolle lessen te leren en hun empathie en verbeeldingskracht te stimuleren. En het is een heerlijk rustmomentje in deze toch al hectische tijden tussen sinterklaas en kerst. Hoe bereid jij jouw kinderen voor op kerstmis?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.