27

dec

Fien & Teun klein 3
In Kids \ Kids, Uitjes

Passiescore:

Fien & Teun, een bonte avond op de boerderij, de nieuwste voorstelling speciaal voor de allerkleinsten

Door Redactie

Er is leuk nieuws voor Fien en Teun fans, want ze hebben weer een nieuwe musical en introduceren zelfs hun neefje Sem in hun nieuwe avonturen. Fien en Teun, de bonte avond op de boerderij, is een leuke theatervoorstelling voor de jongste fans van 2 jaar en ouder. Deze musical komt de komende maanden in de Nederlandse theaters en is een unieke gelegenheid om samen met jouw peuter of kleinkind voor het eerst naar het theater te gaan en kennis te maken met de leuke aspecten van voorstellingen. 

Fien en Teun 
Fien & Teun klein 2

Foto’s: Van Hoorne entertainment, fotograaf Wim Lanser (met toestemming)

Fien & Teun klein 6

Wie kent Fien & Teun niet? Op de avonturenboederij in Molenwaard komen de avonturen van Fien & Teun tot leven en hun optredens kun je vanaf nu dus ook zien in het theater. Fien en Teun de musical, bonte avond op de boerderij, draait vanaf de kerstvakantie nu door heel Nederland en de voorstelling is weer een fantastische uitvoering van Van Hoorne entertainment.

Het verhaal 

Fien & Teun zijn mateloos populair bij de peuters. Hun levensgrote poppen zie je ook terug tijdens de voorstelling in de mooi geruite kleuren roze en licht blauw. Zo herkenbaar voor de meisjes. Maar er komt deze voorstelling ook een neefje naar de boerderij toe. Fien had een brief van haar moeder gekregen, maar ze mochten die pas openmaken als ze klaar waren met de klusjes. Het erf opruimen, met het juist scheiden van het afval, de was opruimen, de dieren voeren en hooibalen verslepen. Ondertussen kon Teun zijn nieuwsgierigheid niet bedwingen en probeerde telkens stiekem te gaan spieken. Uiteindelijk waren ze klaar en mocht de brief eindelijk geopend worden. Neefje Sem, uit de stad, kwam logeren. Fien en Teun besloten zich te gaan verkleden om het neefje voor de gek te houden. Toen kwam neefje Sem het podium op. Wanneer Sem, het neefje van Fien en Teun, op de boerderij komt logeren, besluiten het vrolijke boertje en boerinnetje een heuse Bonte Avond te organiseren. Maar… wat is dat eigenlijk, een bonte avond? Vroeger kenden we de bonte avond nog wel tijdens de schooloptredens of met carnaval. Iedereen mag een leuke uitvoering geven. Maar eerst moet de boerderij nog wel even worden opgeruimd, want het is een bende. Maar hoe organiseer je nu een bonte avond? En voor Fien is het van nature al gemakkelijk om op te treden, maar Teun vindt het toch een beetje spannend om iets te verzinnen. Gelukkig krijgen Fien, Teun en Sem hulp van hun dierenvriendjes en met elkaar weten ze een aantal spetterende optredens neer te zetten. Het is weer een groots muzikaal feest met heel veel bekende liedjes, waar de meisjes gezellig mee kunnen zingen, maar ook weer hele nieuwe liedjes. De kindjes zaten de gehele voorstelling op het puntje van hun stoel en raakten niet uitgekeken. De muzikale familievoorstelling ‘Fien & Teun, Bonte avond op de boerderij’ is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar en is leerzaam, grappig en zit vol interactie.

Fien & Teun klein 3

Fien & Teun klein 4

Fien & Teun klein 2

Spannend tot het einde 

De voorstelling is echt geschikt voor de kleinste kijkers en zeker omdat het eerste liedje voor hen bekend is. Kleine kinderen, papa’s en mama’s, opa’s en oma’s en iedereen met kleine kinderen kon zich goed vermaken. Leuk is ook dat er een nieuw neefje voorkomt in de musical en je ziet dat in de musical goed wordt ingehaakt op inclusiviteit en diversiteit door de kleurkeuze. Ook komen de verschillen tussen de stad en platteland terug. Kinderen leren bijvoorbeeld hoe ze popcorn kunnen maken van maïs en ook wisten Fien & Teun niet wat een bonte avond precies inhield. Ook wordt de samenwerking met het publiek veelvuldig gezocht, waardoor de kinderen echt betrokken zijn. Samen met alle kinderen in de zaal durfde Teun zijn angst te overwinnen en zijn optreden te doen. Dit kan goed overkomen op kleine kindjes, die ook wel eens bang zijn of spanning hebben. De voorstelling is leuk voor kinderen vanaf 2 jaar en ook de oudere kinderen konden zich goed vermaken. De voorstelling duurt ruim 60 minuten en dat is prima vol te houden. Ook zijn de dieren op een leuke manier betrokken en doen ze grappige dingen, zoals het opeten van de popcorn. De kinderen hebben zich geen minuut verveeld en hebben echt een leuke middag gehad en kunnen gezellig mee zingen en dansen. Het is een voorstelling, die goed is gebaseerd op de belevingswereld van kleine kinderen en dus daarom ook prima geschikt om jouw kleintjes mee te nemen naar het theater. Een leuke en leerzame voorstelling, die de kinderen nog lang zal bijblijven.

Fien & Teun klein 5

Een leuke voorstelling om deze komende maanden te gaan bekijken. De speellijst vind je hier. Gezellig om met jouw kindje naar het theater te gaan in deze wintermaanden. Fien & Teun, een bonte avond op de boerderij is daar heel erg geschikt voor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.