23

feb

Reis van een ijsbeer 3
In Kids \ Kids

Passiescore:

De ijsreis van de ijsbeer om de wereld te redden

Door Redactie

Het nieuwe boek van uitgeverij Lemniscaat over de ijsreis van de ijsbeer gaat over de lange tocht langs het poollandschap van het ijsbeervrouwtje. Dit is toepasselijk omdat hier nu ook het sneeuw ligt. Het ijsbeervrouwtje is op zoek naar een beschutte plaats om de winterslaap door te brengen en de weg er naar toe wordt op een leuke manier in het boek beschreven. Wat eet het ijsbeervrouwtje? Een leuk boek van Martin Jenkins over de opwarming van de aarde. Zo leren kinderen als ze jong zijn. 

Het ijsbeervrouwtje is op zoek naar een fijn plekje. Het is een boek waarin de kindjes worden meegenomen naar de reis van het ijsbeervrouwtje. Zo probeer je kinderen al spelenderwijs bij te brengen hoe het is dat de aarde wordt verwarmd. Het ijsbeervrouwtje kan niet zo goed een plekje vinden omdat het steeds veel te heet is. Ze wil graag een beschut plekje. Als ze een fijn plekje heeft gevonden, kan ze lekker gaan slapen om de winter door te komen. Als ze weer ontwaakt, worden niet lang daarna haar jongen geboren.

Reis van een ijsbeer 3

Leven van de ijsbeer 

Het leven van de ijsbeer staat centraal in dit boek. Je leert wat ijsberen eten, waar ze lekker slapen, hoe ze een beschut plekje vinden om te overnachten en de winterslaap te houden en hoe ze ook hun plekje klaarmaken voor de winterslaap. Ook leren de kinderen hoe de welpjes, de kinderen van de ijsberen, groot worden en opgroeien. Het is een leuk voorleesverhaaltje en kinderen kunnen kijken naar de mooie illustraties in het boek. Vooral hoe de kleine welpjes zich staande houden in het leven en de nieuwe wereld ontdekken, wordt mooi belicht in het boek. Je krijgt het spontaan koud als je het boek voorleest, zoals ik vorige week deed aan de meisjes.

Reis van een ijsbeer 2

Klimaatverandering 

Kinderen leren zo al vroeg om te gaan met de klimaatverandering en de mogelijke gevolgen in het Noordpoollandschap. Dit is op een kindvriendelijke manier beschreven en goed te begrijpen voor kinderen vanaf zes jaar en ouder. Daarnaast is het een mooi verhaal over het leven van een ijsbeervrouwtje. Achterin het boek is extra informatie te lezen, die meer geschikt is voor oudere kinderen, over wat het doet met onze aarde en vooral hoe wij ons gedrag kunnen aanpassen om dit proces te vertragen. Dit zal de kinderen aanzetten om zelf met ideeën te komen. Alle kleine beetjes helpen. Samen kunnen we er voor zorgen dat de ijsbeer op de Noordpool blijft voortbestaan.

Mooi afgerond verhaal

De ijsreis van de ijsbeer is een indrukwekkend verhaal geschreven door Martin Jenkins. Lou Baker-Smith heeft prachtige tekeningen hierbij gemaakt. Overal zie je afbeeldingen van de ijsbeer, die  schittert tussen de ijsschotsen en het diepblauwe water. Je ziet hele mooie afbeeldingen over het leven van de ijsbeer en dit is aansprekend voor de jonge kinderen, vooral de jonge ijsbeertjes zijn hartverwarmend voor kleine kinderen. Het zijn twee donzige witte balletjes die rond dollen en plezier hebben. We ontdekken nieuwe feiten over ijsberen en lezen dat ze kaal en met gesloten ogen worden geboren. De tekeningen laten zien dat ze snel groter worden en met hun moeder het hol verlaten. Meer informatie over dit leuke boek vind je hier.

Reis van een ijsbeer 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.