24

apr

Sam en Julia 1
In Kids \ Kids, Uitjes

Passiescore:

De film van het Muizenhuis met Sam en Julia nu in de bioscoop voor de allerkleinsten

Door Redactie

Wie kent Sam en Julia niet van het Muizenhuis aan de Munt in Amsterdam? Het Muizenhuis is met de hand gemaakt door kunstenares Karina Schaapman. Karina wilde als eerste een kinderboek maken. Niet met illustraties, maar met foto’s van scènes uit haar eigen Muizenhuis. Het verhaal van Sam en Julia had ze al bedacht. En na vele kinderboeken is er nu dus ook de eerste film in de bioscoop.  Sam en Julia zijn vanaf 24 april 2024 te zien in de bioscoop. Ken jij Sam en Julia al?

Sam en Julia 3

Het verhaal

Het Muizenhuis met Sam en Julia in de bioscoop is een compilatie van acht afleveringen waarvan zes afleveringen nooit eerder vertoond zijn. De muizen Sam en Julia beleven spannende avonturen binnen de wereld van Het Muizenhuis. Ze ontrafelen eilandgeheimen, leren magische goocheltrucs en ontdekken verborgen mysteries. Ze zien zelfs hoe een regenboog ontstaat, gaan sterrenkijken en leren leuke danspasjes! Tussen al deze geweldige belevenissen leren Sam en Julia waardevolle lessen over vriendschap en verdraagzaamheid. Ze versterken hun band en maken prachtige herinneringen samen. De film wordt geproduceerd door In The Air en Just4Kids.  
Sam en Julia 2

Kinderboeken

Inmiddels zijn er tweeëntwintig boeken gepubliceerd en is het originele Muizenhuis te bewonderen in het Muizenhuis mini museum en shop in Amsterdam. Wat vervolgens uitgegroeid is tot een wereldwijd kindermerk bestaande uit speelgoed, knutselproducten, talloze boekenproducten, een eigen mini museum, die jaren in de bibliotheek in Amsterdam stond, maar nu verplaatst is naar een eigen (museum)winkel. Je kunt alle kleine kamertjes van het Muizenhuis nabouwen van papier en hout en alles is gemaakt van gerecyclede producten. Ook zijn er schattige knuffeltjes te koop in ieder thema, zoals bijvoorbeeld een bakkertje.

Sam en Julia 7

Ervaring over de film 

De film van Sam en Julia is echt voor de allerkleinsten. Zeker als je voor het eerst met jouw kindje naar de bioscoop gaat. De film duurt 60 minuten en dat is prima vol te houden voor de meisjes. Het einde van de film is heel mooi als Sam Julia helpt met het vierkanten schilderij van burendag. De film is gesproken in het Nederlands en voor alle leeftijden geschikt. De stemmencast bestata uit Fred Meijer, Vlinder de Jong, Noah Fontijn, Melise de Winter, Ewout Eggink, Edna Kalb, Paul Disbergen, Rosemarie Voogt, Lotta Pillitu, Moos Langes, Jack Bouman, Renee van Wegberg en Shayne Bakker en de regisseur is Regis Vidal. Ik denk dat jouw kinderen deze bioscoopfilm erg leuk zouden vinden.

Sam en Julia 5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.