6

feb

IMG_8882
In Lifestyle \ Evenementen

Passiescore:

Carnaval vieren in deze tijd? Bouw thuis een feestje!

Door Redactie

Over één week is het carnaval en dit jaar zal het anders zijn dan andere jaren. Geen hossende mensen in de druk bezochte en overvolle cafés of een carnavalsoptocht in de stad of je dorp. Maar toch zijn er allerlei plannen om toch op een “andere” manier carnaval te kunnen vieren. Weet jij al hoe je carnaval gaat vieren? Hieronder delen we een aantal tips om het feest dit jaar ook leuk te maken!

Muziek

Muziek mag natuurlijk niet ontbreken tijdens de carnaval. Stel je eigen favoriete lijst samen en ga hier lekker mee aan de slag. Ook kun je nu de polonaise gewoon in je woonkamer doen, waarbij je (natuurlijk wel binnen hetzelfde huishouden) van boven naar beneden en gezellig in de tuin kunt hossen.

Hang zelf de slingers op

Je kunt je huis versieren voor carnaval. Maak zelf bijvoorbeeld gekleurde confetti van oude tijdschriften. Kleurrijk en meteen een mooie manier om het oude papier her te gebruiken! Je kunt bijvoorbeeld ook de kleuren van jouw dorp of stad gebruiken en een eigen slinger maken van gekleurd papier. Door het rijgen van een mooi lint begint de voorpret al. Heb je de decoratie al in huis?

Carnavalskleding

Carnaval staat natuurlijk bekend om te verkleden: heb jij de carnavalskleding al van zolder gehaald of heb je al iets nieuws besteld? Je kunt dit jaar misschien extra geld, dat je bespaart door niet naar de kroeg te gaan, gebruiken om je extra uit te dossen en misschien wel een tweede outfit te scoren.

IMG_8883

Carnavalslekkernijen

Het is ook leuk om lekker te bakken met carnaval. Kleine cupcakejes in de kleuren van dit feest? Wat is jouw favoriet? Ook kun je lekkere warme tradities met carnaval zoals erwtensoep of Brabantse worstenbroodjes in huis halen. Verwen je zelf extra goed tijdens deze dagen en maak er een gezellig feest van. Ook kun je bijvoorbeeld een dag friet halen en de tafel lekker bekleden met allemaal aluminiumfolie: doe daar de zakken met friet op en laat iedereen meegenieten. Of kies voor een wegwerpkleed. Lekkere sausjes zoals mayonaise en joppiesaus en misschien aankleden met kroketten en frikandellen. Een dagje zondigen mag toch wel?

Gekke namen

Je kunt ook je eigen carnavalsvereniging oprichten voor je eigen familie of gezin. Je kunt het zo gek mogelijk bedenken. En haal bijvoorbeeld ook het lokale biertje of drankje in huis om het echt compleet te maken. Dit jaar is carnaval anders dan anders. Maak ook een mooie foto van je familie en/of gezin voor je herinnering. Tilburg heeft de naam van Kruikenstad, Den Bosch is Oeteldonk, Eindhoven is tijdens carnaval het Lampengat en Maastricht blijft gewoon Mestreech en heeft in tegenstelling tot de Brabantse steden geen eigen naam.

Carnaval in de tuin

Dit jaar hebben ze in Raamdonksveer bedacht dat iedereen carnaval viert in de voortuin. Je zet allemaal dezelfde playlist op (want als iedereen buiten een eigen playlist maakt, galt er wel veel verschillende muziek door de straat!) en maakt er een groot tuinstraatfeest van! Maar je kunt ook met je skelter of fiets een optocht maken, zo houd je de 1,5 meter afstand. Of een polonaise met je gezin.

Spelletjes

Leuke spelletjes om uit te beelden, zoals een dier of een beroep. Bijvoorbeeld 30 seconds door in een bak papiertjes met briefjes erin te doen. Wie raadt de meeste dingen goed?

Zo hopen we dat jullie er met carnaval een feestje van maken! Wat zijn jouw plannen voor dit jaar?

IMG_8882

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.