10

feb

IMG_8941
In Lifestyle \ Interieur, Lifestyle

Passiescore:

De leukste soorten behang: trends en tips

Door Redactie

Heb je al zin om je (slaap)kamer opnieuw een make-over te geven? Wellicht is het nu dé tijd om dat ene muurtje aan te pakken of die andere muur van een mooie nieuwe kleur te voorzien. In dit artikel laten we jullie de nieuwste soorten behang zien en geven we een aantal tips en tonen we de trends van dit moment. Ben je op dit moment toe aan een nieuwe muur omdat het gewoon een beetje saai is? Welke soorten behang zijn er allemaal? Het is enorm leuk om dit helemaal uit te zoeken en hier lekker de tijd voor te nemen, nu je toch vooral binnen blijft met de sneeuw? 

Natuurtinten

Haal de natuur in huis. Op dit moment is behang met flora en fauna helemaal in. Heel veel thema’s en mogelijkheden. Zo kun je dus een muur omtoveren tot een bos van bomen. Groen behang maakt een mooie en rustige indruk en geeft ook kleur aan je (woon)kamer. En je kunt het ook nog uitbreiden met dieren zoals bijvoorbeeld een roofdier, vogels of een mooie bloem. Haal de jungle maar in huis. Je kunt kiezen voor groen behang maar er is ook speciaal jungle behang. Ook leuk voor de kinder- of babykamer. De kleur groen is de modekleur van dit moment en dat zie je niet alleen terug in behang, maar ook in kleding en bijvoorbeeld een geboortekaartje. In de junglekamer kun je het natuurlijk nog extra aankleden met leuke planten, altijd goed voor de verse lucht in je (woon)kamer.

IMG_8940

Grafische prints

Rustig behang met prints, rondes, cirkels in wit, grijs en zwart zijn ook hip. Dit behang is vaak neutraal en helemaal in opkomst. Het straalt rust uit en geeft veel symmetrische vormen weer. Je kunt dit in vele interieurs toepassen en het is vaak voor een ruimte, waar je rust wilt creëren. Vaak zijn de vormen ook geometrisch en en geven warmte en sfeer.

IMG_8942

Contouren

Arte behang is vaak met veel reliëf en contouren. Hier zie je de kleur goud vaak terugkomen in de verschillende behangsoorten. Ook zie je vaak mooie kunst op speciaal arte behang. Ook oud roze en oud groen zijn veel voorkomende kleuren.

Hout

Ook is behang waar je een motief van steen of hout in ziet, steeds meer een modebeeld voor de muur. Steen en steigerhout met een realistisch uiterlijk zie je steeds meer terug in de nieuwe behangsoorten. Om dit behang te ontwerpen en te maken, zijn speciale technieken nodig en dit behang komt heel realistisch over. Het lijkt net of je tegen een stenen of houten muur opkijkt. De industriële look is ook terug te zien in de nieuwe trends. Je kunt je (woon)kamer ook deze stoere look en stijl geven. Je hoeft daarvoor niet eens in een industrieel pand te wonen, maar met behulp van dit behang en stoere meubels kun je deze sfeer nabootsen en creëren.

Glasvezelbehang 

Glasvezelbehang heeft een motief en dit is een behang met vele structuren. Je kunt er gemakkelijk overheen verven en kunt dus om de zoveel tijd een andere kleur aan je behang geven. Dit is een luxe behang en vaak krijg je er ook behanglijm bij.

Met nieuw behang kun je in een korte tijd een hele andere uitstraling geven aan je kamer. Ook kun je nog nadenken over fotopapier? Bijvoorbeeld een mooie blauwe zee met een mooi strand of de skyline van je favoriete stad? Met één grote foto waan je je meteen in een warm land, een prachtige stad of een avontuurlijke bestemming. Wat vind jij een mooi soort behang? Er is een ruim assortiment behang en binnen enkele uren heb je jouw kamer omgetoverd tot een volledig nieuwe ruimte met een eigen stijl. Heel veel succes!

IMG_8943

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.