2

feb

IMG_8820
In Lifestyle \ Hotspots, Interieur, Lifestyle

Passiescore:

Dromen over en inspiratie voor de mooiste badkamers

Door Redactie

In deze tijd is het fijn om je huis een nieuwe look te geven. Wat dacht je ervan om de badkamer lekker aan te passen in een nieuwe stijl? Onze badkamer is al enigszins verouderd en we zijn nu aan het kijken waar we ons spaargeld aan een nieuwe badkamer willen uitgeven. Eén ding is zeker: een inloopdouche is iets wat we op ons verlanglijstje hebben. Nu is het moeilijk schoonmaken met de huidige douche, omdat de kalkaanslag gemakkelijk blijft zitten. 

Modern

Onze huidige badkamer is inmiddels iets meer dan tien jaar oud. Destijds bestelden we spullen van een luxe design in vooral hoogglans wit, maar inmiddels hebben de badkamers van tegenwoordig een heuse metamorfose ondergaan. Ook bij vrienden om ons heen, die steeds vaker een nieuw huis kopen of verbouwen, zien we de meest mooie combinaties ontstaan. Een douchewand kopen, is iets waar we ons nu op oriënteren. We merken dat we dan steeds weer uitkomen bij de moderne, zwarte en glazen wand zoals die ook in onze woonkamer staat. Je kunt het omschrijven als de industriële look. Het is van mat zwart met nano glas en dat geeft een mooie vormgeving in onze gewenste badkamer. We willen vooral gemak en een gemakkelijk schoon te maken douche. Een inloopdouche is in ieder geval één must voor de nieuwe badkamer. Hieronder vind je een aantal sfeerbeelden, waar we aan zitten te denken. 

IMG_8822

Bad

Iets wat ook niet mag ontbreken aan onze nieuwe badkamer is wederom een bad. Een douche is gemakkelijk om iedere ochtend snel jezelf te wassen om naar je werk te gaan, maar wij en de kinderen willen toch wel graag ook in bad kunnen liggen. Ook hier kiezen we voor een verandering: een echt losstaand bad met in een handomdraai de gewenste muziek. Als we de badkamer dan toch aanpakken, dan doen we het ook meteen goed en laten we een audio-installatie inbouwen. Nu nemen we nog onze IPad mee maar de badkamer wordt voorzien van de mooiste en nieuwste technologie. Het is de bedoeling dat we er weer tien jaar tegen kunnen! En omdat we nu hebben gespaard, hebben we ook gekozen voor een jacuzzi. De kinderen worden groter en genieten zo van een heerlijk avondje badderen. Heerlijk ook na een lange wandel- of fietstocht op de zondagmiddag, toch?

IMG_8820

Dubbele wastafel

Ook een keuze, die we maken, is om een wastafel met twee kranen te nemen. De kinderen worden ouder en het is handig als ze tegelijkertijd hun tanden kunnen poetsen. Een dubbele wastafel voor de toekomst. En ook vloerverwarming is geen overbodige luxe, omdat je dan nooit meer met koude voeten op de vloer staat.

Tips om een badkamer te kiezen

De allerbelangrijkste tip is om eerst alle wensen van een nieuwe badkamer op te schrijven. Eigenlijk zou je het beste naar de tekentafel kunnen gaan en alles opschrijven wat je wilt. Ook is de beweegruimte in je badkamer fijn. Niet alles hutje mutje op elkaar, maar genoeg afstand. Kies bijvoorbeeld de meubels op basis van de afmetingen. Niets is vervelender dan een koude badkamer. Kies eventueel voor een goede radiator of vloerverwarming. Ook een essentieel onderdeel van je badkamer is verlichting. Maak een lichtplan en denk goed na over de lichtpunten. Sfeerverlichting is leuk als je in bad ligt en goede verlichting bij het tanden poetsen of inzetten van je lenzen is geen overbodige luxe. Ook is het fijn als je je bad- en douchespullen goed op kan bergen, zodat ze niet in het zicht liggen. Je kunt altijd kiezen voor een spiegelkast om kleine producten op te kunnen bergen.

Hoe ziet jouw badkamer eruit en wat zou jij graag willen veranderen?

IMG_8821

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.