23

sep

loezen
In Lifestyle \ Geen categorie

Passiescore:

Lekker lezen!

Door Wendy Versteeg

Ik houd van lezen. Vroeger las ik bijna iedere avond een uurtje in bad maar tegenwoordig ben ik badloos en op de een of andere manier moet ik mezelf daardoor meer dwingen om een ontspanningsmomentje in te voegen. Ik ben vooral van de Nederlandse literatuur in de breedste zin van het woord. Gemiddels lees ik momenteel vier a vijf boeken per maand, lekker voor het slapen gaan of op een rustige zondagmiddag. Ik zal jullie op maandelijkse basis op de hoogte houden van mijn leeslijst.

‘Hemelen’ is de nieuwe literaire thriller van schrijfster Marion Pauw. Dit is een van mijn favoriete Nederlandse schrijfsters. Eerder las ik onder andere Jetset, Daglicht, Drift en Zondaarskind. Pauw schrijft vlot, prettig, herkenbaar en die combinatie zorgt ervoor dat je een boek simpelweg niet weg kunt leggen. dit boek gaat over Ron Casper die in zijn leven een spoor van ongelukkige mensen achter heeft gelaten. Nu geniet hij op zesenzeventigjarige leeftijd nog volop van een hedonistische levensstijl. Zijn drie volwassen kinderen uit twee huwelijken kampen nog iedere dag met de gevolgen van hun traumatische jeugd. Als hun vader dan ook nog in rap tempo het familiekapitaal erdoorheen jaagt in luxebordelen, kunnen zijn kinderen maar tot één conclusie komen: het wordt tijd dat pa gaat hemelen. Is het al weekend? Ik kan niet wachten te beginnen in dit boek!

lezen
Simone van der Vlugt
is een van Nederlands grootste thrillerschrijfsters en met ‘Vraag niet waarom’ heeft ze weer een ijzersterke psychologische thriller neergezet. Op het parkeerterrein van een Alkmaars winkelcentrum wordt een vrouw neergestoken. Niet lang daarna overlijdt een schoolmeisje in de steeg achter haar huis aan haar verwondingen en kort daarop wordt er een derde steekpartij gemeld. Er is weinig dat deze slachtoffers met elkaar bindt. Samen met haar vaste partner Fred staat rechercheur Lois Elzinga weer voor een mysterie. Wisten jullie al dat Simone van der Vlugt onder andere de NS Publieksprijs voor ‘Op klaarlichte dag’ heeft gewonnen? Erg spannend boek!

Op de dag dat de Eerste Wereldoorlog begint, belooft de vader van Alfie Summerfield aan zijn zoon dat hij niet zal gaan meevechten â maar de volgende dag moet hij die belofte al breken. Hij gaat op een zeer speciale, geheime missie, en de hele oorlog lang heeft Alfie geen idee waar zijn vader zou kunnen zijn. Is hij inmiddels gesneuveld? Na de oorlog werkt de nu negenjarige Alfie als schoenpoetser op Kingâ s Cross Station. Dan leest hij onverwachts zijn familienaam op een vel papier dat toebehoort aan een legerarts. Zijn vader leeft nog, en ligt met een oorlogstrauma in een ziekenhuis ver weg. Alfie besluit dat het tijd wordt voor zijn eigen geheime missie: hij zal zijn vader in het ziekenhuis opzoeken en hem terugbrengen naar hun huis op Damley Road. ‘De jongen die zijn vader zocht‘ is geschreven door John Boyn, schrijver van onder andere De jongen in de gestreepte pyjama.

Na de zware bevalling van haar eerste kindje is Didi aan bed gekluisterd, ze is dan ook heel gelukkig met de hulp die ze krijgt van de kraamverzorgster. Met de baby gaat alles goed maar Didi’s herstel gaat langzaam. Miriam, die werkzaam is bij de politie in Rotterdam, kan de dood van haar broer niet verwerken. Ze vermoedt hij niet door een ongeluk is overleden, ze verdenkt zijn mooie weduwe Hennequin. Ze onderzoekt het verleden van Hennequin en raakt steeds meer overtuigd dat Hennequin een levensgevaarlijke psychopate zou kunnen zijn. En nou net deze verdachte vrouw heeft zich onmisbaar gemaakt in een jong en kwetsbaar gezin. ‘De kraamhulp’ gaat over 10 belangrijke dagen uit het leven van drie jonge vrouwen. Kwetsbaarheid, wilskracht en moordlust vinden elkaar in een beklemmende, ontroerende pageturner die bekend staat als Esther Verhoefs engste thriller ooit.

Klinkt goed nietwaar? Mochten jullie nog tips hebben voor spannende, interessante of leuke boeken laat het ons dan vooral even weten, wie weet zie jij jouw favoriete boek dan binnenkort wel in dit rijtje staan! Lees ze!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.