7

mei

Kamer 1
In Lifestyle \ Cadeautjes, Gadgets, Interieur

Passiescore:

Tips voor meer daglicht en sfeervoorlichting voor diverse plaatsen in huis

Door Tamara Schellekens

De laatste weken ben ik bezig om met een styliste om mijn appartement verder aan te kleden en allerlei lichtpunten in mijn huis aan te brengen. In iedere ruimte kies ikmweer voor een andere soort verlichting. In de keuken kies ik voor scherp en helder licht omdat ik wil zien wat ik doe als ik aan het koken ben. In de slaapkamer heb ik juist gekozen voor dim , zacht en rustig licht en in de badkamer voor fel en helder licht. 

De laatste weken ben ik bezig om mijn interieur aan te passen. Ik werk vaak in de woonkamer dus onder de eettafel heb ik gekozen voor spotjes die voldoende licht geven als ik ‘s avonds nog achter de laptop werk. Wel heb ik daar een dimmer op late zetten, zodat ik sfeer kan maken als ik televisie kijk of even een boek wil lezen voor het slapen gaan. Het is altijd fijn als zoveel mogelijk daglicht naar binnen kan. Nu is dat in mijn appartement niet zo moeilijk, omdat ik in de woonkamer een grote pui heb met veel ramen en ook in de keuken twee ramen heb. Ik heb ook voor gordijnen gekozen, die open kunnen en zo alle licht kunnen doorlaten.

Verschillende lichtpunten 

In de woonkamer heb ik aan het plafond twee lichtpunten, maar ook twee staande lampen. Zo kan ik kiezen hoeveel licht ik wil en dan de juiste lamp aan doen. Daarnaast breng ik ook accentverlichting aan als ik in mijn luie stoel wil zitten om een boek te lezen. Ook kun je mooie accentverlichting aanbrengen bij een schilderij. Omdat ik nog niet helemaal weet welk nieuw schilderij ik wil kopen, heb ik daar nog geen lichtpunt aangebracht. Armaturen geven gericht licht, een spot, leeslamp of kap met lamp. Accentverlichting wordt gebruikt om mooie accenten weer te geven.

Sfeerverlichting

Kaarsjes doen het altijd goed. Haardvuur en kaarsjes geven eigenlijk geen echt licht, maar gloeien meer. Vaak werkt een dimmer ook goed.

Kamer 1

Verder heb ik gekozen voor witte muren, een lichte kleur vloer en witte meubels waardoor mijn appartement ruimtelijk lijkt. Ook heb ik een licht vloerkleed, lichte kussens bij de donkere bank en stoelen waardoor het meer licht geeft. Met kleurrijke vazen, kussens en kleine kleedjes probeer ik mer kleur aan te brengen in huis. En natuurlijk met bloemen. Soms is het goed om te werken met een lichtplan. Dan teken je overal waar lichtpunten zijn. Eerst kijk je naar de basisverlichting, daarna naar de accentverlichting en sfeerverlichting.

Budgetlight heeft vele leuke lampen en verlichting voor een mooie prijs.

Kamer 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.