23

dec

PN 35-8
In Lifestyle \ Lifestyle

Passiescore:

Bang voor een scheiding? Zo red je je relatie

Door Redactie

Ben je al vele jaren samen met je partner en is de sleur in je relatie gekropen? Dat is niet zo abnormaal, maar het is belangrijk om die sleur af en toe te doorbreken. Bij veel koppels zijn de ergernissen zo hoog opgelopen dat ze de hele tijd ruzie maken en een echtscheiding onvermijdelijk lijkt. Heb jij ook dat gevoel? Ben je bang voor een scheiding? In dit artikel vertellen we je hoe je relatie alsnog kan (proberen) redden.

Opgekropte frustraties en woede

Emoties spelen een grote rol in een relatie en jammer genoeg ontstaan frustraties heel snel. En dat zit ‘m in kleine dingetjes. Erger je je al jaren aan het feit dat je partner zo’n sloddervos is en je z’n kleren overal terugvindt – behalve op de plaats waar dat kledingstuk echt thuishoort? Het is een klassieker, maar veel hangt af van de manier waarop je omgaat met die frustraties. Je partner kan je niet veranderen, dat is iets wat je goed moet beseffen, maar je kan wel werken aan de communicatie. Voel je dat er veel frustraties opgekropt zitten en dat je vooral erg kwaad bent? Dan is het beter om die woede eerst te uiten als je partner niet in de buurt is. Ga even in de natuur wandelen en schreeuw al je woede uit. Of kruip in de auto en klopt eens goed op het stuur – niet terwijl je aan het rijden bent, uiteraard! Ben je wat afgekoeld? Dat is een goed moment om even met je partner aan tafel te zitten en te vertellen wat je stoort aan hem of haar.

Oostende

Praat met elkaar

We zeiden het al, af en toe eens goed met elkaar praten kan deugd doen. Je denkt misschien: “Dat heb ik al zo vaak geprobeerd.” Dat kan, maar was dat écht praten? En heb je toen ook écht geluisterd naar je partner of was je vooral bezig met je eigen frustraties? Communiceren is belangrijk, maar doe dat met een open houding en zet ook je oren goed open. Praat over jouw gevoelens en hoe jij iets aanvoelt, zonder beschuldigend met de vinger naar je partner te wijzen. Realiseer je ook dat mannen en vrouwen op een andere manier communiceren. Waar een vrouw wil praten – en blijven praten – heeft een man vaak wat meer nood aan afzondering en een momentje om even niet meer aan die ruzie te denken. Mannen en vrouwen zitten immers helemaal anders in elkaar, en dat is ook zo in een relatie.

Seksleven

Heb je gemerkt dat jullie seksuele activiteit de laatste tijd enorm is achteruit gegaan? Waar je als jonge vrouw niets liever deed dan met een speeltjes zoals een dildo experimenteren, valt het op dat vrouwen minder zin hebben in seks naarmate ze ouder worden. Het is heel natuurlijk dat je libido wat daalt, maar ook hier is het een kwestie van open communiceren over dit probleem. Zo kan je als vrouw – die minder zin heeft in seks – aan je partner aangeven wat je wél nog prettig vindt. Seks is immers zoveel meer dan voorspel en penetratie, niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.