5

jan

Slapen 1
In Lifestyle \ Interieur, Musthaves

Passiescore:

Waar moet je op letten bij een nieuw bed?

Door Redactie

Wat is belangrijk bij het kopen van een nieuw bed? Een nieuw bed kopen is in de zoveel tijd belangrijk omdat je hier 1/3 van de dag gemiddeld doorbrengt.  Gemiddeld slaap je acht uur per nacht en een fijn en goed bed is aan te raden. Wat is goed om te weten als je een nieuw bed gaat kopen? Als je een goed bed hebt, geen rugklachten hebt en weinig hoeft te woelen, is dat fijn,

Natuurlijke omgeving

Allereerst is een fijne en sfeervolle slaapkamer een must have. Je hebt in je huis een persoonlijke stijl en of dit nu strak design, Scandinavisch of meer een lichte slaapkamer. Je bed neemt vaak meer dan de helft van de ruimte van de slaapkamer in beslag dus is de echte eyecatcher. Het materiaal van je bed is vaak een van de eerste dingen, waar je op let. Natuurlijke materialen, zoals eiken, geven een stevig, robuust en natuurlijk karakter. Houd je van rustiger en klassieker, dan is misschien gebruik maken van zachter materiaal. Ook het kleurgebruik en de kussens in de slaapkamer zijn van doorslaggevend belang in je slaapkamer.

Zolderkamer

Optimaal gebruik van de ruimte

Ook kun je goed naar de ruimte kijken waar het bed komt te staan. Meestal heb je een vrije muur in de slaapkamer met uitzicht op de deur. Je hebt vaak dan ook een mooi uitzicht van je bed naar het raam en een mooi overzicht in de slaapkamer. Kies je voor een hoofbord dan is dit handig. Ook leuke bijpassende nachtkastje naast het bed en leuk bedlampje erbij maken de sfeer in de kamer optimaal. Aan het voeteneind kun je een dressoir neerzetten met bijvoorbeeld een televisie erop.

De bedbodem en het matras van het bed zijn de onzichtbare, maar belangrijke zaken, waar je ook rekening mee moet houden. Bij een goede lattenbodem is het goed als de latten niet meer dan drie centimeter van elkaar af liggen want anders krijg je te weinig tegendruk. Of je kiest voor een spiraalbodem, waarbij je een hoge veerkrachtigheid hebt. Ook de ventilatie bij een spiraalbodem is 8% beter. Je kunt ook voor een boxspringbodem kiezen.

Matras 

Een matras is heel persoonlijk. Je kunt het vaak warm of koud hebben, veel zweten en/of juist een veerkrachtig matras wensen terwijl jouw partner juist kiest voor een stevig matras. Een topper kan zorgen dat er geen split in het midden ontstaat en dat je allebei een lekker comfort ervaart. Je kunt een speciaal kussen kiezen voor optimale ondersteuning van je nek en schouders, zodat je ruggengraat ‘s nachts optimaal kan rusten en recht blijft.

Je slaapkamer kun je verder aankleden met een extra kledingkast, extra accessoires en extra opbergruimte onder het bed door middel van schuifladen. Alles is mogelijk bij het kopen van een nieuw bed. Wat vind jij leuk aan het decoreren van jouw slaapkamer?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.