10

aug

Slapen 3
In Lifestyle \ Interieur, Lifestyle

Passiescore:

Een tweede vakantiewoning overwegen, waar moet je aan denken?

Door Redactie

De weersomstandigheden in Nederland worden steeds beter. Wat dat betreft, hoef je niet meer naar het buitenland op vakantie voor het mooie weer. Ook even een weekendje weg is leuk om in de herfst of winter te doen. We zijn aan het overwegen om een tweede huis en vakantiewoning aan te schaffen, maar waar moet je dan op letten? Een stacaravan kopen op een vaste plaats of iets anders?

Omgeving

Het is leuk en belangrijk om naar de omgeving te kijken waar je de vakantiewoning gaat kopen. Kies je voor een rustige plaats waarbij je natuur belangrijk vindt of kies je voor duinen, zee of strand? Ook een drukke bestemming in de buurt van de stad behoort tot de mogelijkheden. Vind je het leuk om veel te wandelen, dan is het fijn om te kiezen voor een bosrijke omgeving met mooie wandelpaden en/of heuvels om te mountainbiken. Als je de voorkeur geeft aan lekker uiteten gaan en cultuur is een bestemming in de buurt van een stad ideaal.

Oostende

Type vakantiewoning

Allereerst kijk je naar het aantal personen van de vakantiewoning. Wil je er met je gehele gezin kunnen verblijven of juist als stel? De grootte is niet onbelangrijk. Een chalet kopen op een vakantiepark is een optie zodat je de voordelen hebt van de faciliteiten voor de kinderen. Soms heb je een zwembad, animatieteam, gamelocatie en zelfs een binnenspeeltuin. Ook de type woning is te kiezen: kies je voor een woning met tuin of natuur of kies je voor een moderne woning met veel lichtinval? Wil je een eigen parkeerplaats of wil je juist een lekkere autovrij park?

Verhuren of zelf bewonen

Sommigen zien de aankoop van een vakantiewoning als een investering waar je rendement op behaalt. Als je je vakantiewoning wil gaan verhuren, dan zijn een aantal aspecten van belang zoals de grootte, de ligging, het aantal kamers, de inrichting en faciliteiten. Ieder vakantiehuis heeft weer zijn of haar charme en het is maar met welk doel je een tweede woning wilt aankopen. Wil je het vooral zelf gebruiken en genieten van een extra vakantie in eigen land? Je kunt het zelf zo aantrekkelijk mogelijk maken zoals je zelf wilt. En als laatste is het budget, wat je er voor over hebt, om een tweede woning aan te schaffen van belang. Zo zijn er veel keuzes waar je goed in kunt verdiepen voordat je tot aanschaf overgaat. Waar gaat jouw voorkeur naar uit?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.