9

aug

Glazen-wandsysteem_Metalura_20224
In Lifestyle \ Interieur, Lifestyle, Musthaves

Passiescore:

Hoe krijg je grotere leefruimte en meer verbinding met de tuin

Door Redactie

Wat een heerlijk weer. We zijn plannen aan het maken hoe we dat zomerse gevoel zo lang mogelijk kunnen vasthouden en ook het buitengevoel en de combinatie met het buiten leven meer in ons huis kunnen integreren. Wat kunnen we aan ons huis veranderen? Hoe kunnen we de tuin nog meer onderdeel laten worden aan ons huis en hoe kunnen we de buitenruimte vergroten? Hoe doe je dat?

Interieur 

Vroeger leefde je binnen en in de zomer was je meer buiten. Maar tegenwoordig zie je dat een BBQ in de winter steeds vaker wordt georganiseerd of dat je ook langer buiten kunt zitten en wonen. Binnen en buiten vallen steeds meer samen. Het groen van de planten en het plaatsen van mooie ramen maakt het interieur meer in lijn met buiten en dan heb je dus ook meer verbinding. Materialen en meubilair spelen dan een grote rol omdat je de tuin ziet als extra ruimte bij je interieur.

Glazen-wandsysteem_Metalura_20224

Glazen en open ruimte 

We hebben nu een open keuken met verbinding naar de woonkamer, maar eigenlijk is het ideaal om de vlonder in de tuin te vervangen en te gaan uitbouwen. We kunnen dan een mooie speelruimte voor de meisjes creëren en ze hebben dan hun eigen hoekje. Ook kunnen we daar dan een loungehoek neerzetten zodat we meer verbinding hebben met de tuin. Glazen schuifwand zou dan ideaal zijn om de verbinding met de tuin mooi te maken. Op zich hoeven we dan weinig tot geen concessie te doen aan de tuin omdat de verhoging toch al niet mee telde. Glazen schuifwand op maat is noodzakelijk omdat we geen standaard maten in huis hebben en deze dus niet zomaar kunnen bestellen. Het is handig als je de glazen schuifwand op maat kan laten maken.

Connectie

Het is mooi om je omringende landschap van je tuin te betrekken door je woonkamer bijvoorbeeld aan te kleden met weelderige planten in verschillende soorten en maten. Je kunt natuurlijke materialen gebruiken zoals natuurtegels en het gebruik van hout, steen, of tapijt in de kleuren van de natuur. Met kleur kun je veel doen door dezelfde tinten en accenten te gebruiken. De kleur van de gevel laat je terugkomen in de kleur van je terras en andersom. Je kunt spelen met de tegels en de kleur van de buitenkeuken en hier een apart hoekje van maken. Spelen met verschillende soorten materialen zoals hout en groen geeft een speels effect en kan minder hard overkomen. Zo krijg je ook in de tuin aparte hoekjes en ruimtes. Grote ramen en deuren helpen ook. In de zomer met mooi weer zoals nu kun je deze ramen openzetten. Een glazen schuifwand is aan te raden omdat ze weinig ruimte in beslag nemen en je creëert gemakkelijk ruimte.

Hoe maak jij de verbinding met jouw tuin en vind je het belangrijk dat je huis ook een goede combinatie is met je tuin?

Glazen-wandsysteem_Metalura_20225

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.