12

aug

Saniweb 1
In Lifestyle \ Interieur, Lifestyle, Musthaves

Passiescore:

Een heerlijk wellnessmomentje voor jezelf

Door Redactie

Nu het zomervakantie is, is het heerlijk dat de meisjes de hele dag thuis zijn en we vooral ‘s ochtends lekker langzaam kunnen opstarten. Geen wekker, lekker weer, rustig en relaxed ontbijten en iedere dag kijken wat we gaan doen. Ook liggen de meisjes in de zomervakantie later in bed waardoor eigen tijd soms een beetje erbij inschiet. Hoe maak je toch tijd voor jezelf? Kies een lekker moment uit en creëer je eigen wellnessmoment. Hierbij hebben we enkele tips voor je.

Sfeer in de badkamer 

Even jezelf lekker verwennen, is altijd goed. En daar hoef je niet altijd voor op uit. Natuurlijk kun je af en toe lekker een avondje naar de sauna gaan. Maar hoe kun je een spa at home maken? Maak een lekkere sfeer op je badkamer. Een vrijstaand bad is altijd sfeervol en mooi. Op je badkamermeubel kun je mooie geurkaarsen of kaarsjes zetten om een heerlijke geurende en relaxte sfeer te creëren. Ook een fijn muziekje maakt de avond voor jezelf helemaal compleet. Eucalyptus zorgt voor een heerlijke relaxte geur en heeft onze voorkeur.

Saniweb 1

Warm of koud?

Laat het bad helemaal vol lopen met lekker warm (of misschien met deze temperatuur een lauwwarm bad) en leg ook alvast de handdoeken klaar. Ook een lekker masker voor je huid en haren is nu iets om alle tijd voor te nemen. En als de kinderen liggen te slapen, kun je niet gestoord worden en dat is fijner om echt volledig te relaxen en tot jezelf te komen. Zeker met deze zomerse temperaturen is het vooral ‘s avonds genieten om even af te koelen en te relaxen. Waar geef jij de voorkeur aan: een koud of warm bad? Een ijskoud bad zorgt voor prikkels, maar lauwwarm is zeker aan te raden.

Ritueel

De eerste stap is om je huid goed schoon te maken met een gezichtsreiniger. Soms is het fijn om hier een doekje voor te gebruiken en daarna een watje te gebruiken om de oneffenheden weg te halen. Een heerlijke gezichtsscrub kan hiervoor goed werken om alles goed te reinigen. En dan een heerlijk gezichtsmasker in bad. Nu heeft het masker lekker de tijd om in te trekken. Zet je favoriete playlist op en maak er een rust en zen momentje van.

Als je klaar bent, neem je een lekkere douche. Wellicht is het maskertje al heerlijk ingetrokken, Een lekker douchegel en je haren wassen en inmasseren met een haarmasker. Lekker uitspoelen en afdrogen met een heerlijke badjas aan en je lichaam insmeren met een heerlijke bodylotion of bodycream. Even je hele lichaam verzorgen en verwennen. Zo’n bad en zen momentje geeft altijd een rozig gevoel waardoor je heerlijk ontspannen in slaap valt.

Even tijd voor jezelf nemen is soms moeilijker dan je zelf denkt, maar plan echt me-time in je agenda. Zeker als je partner een avondje weg is om te sporten of wat anders te doen, is dat het ideale moment. Jij komt helemaal tot rust en hebt de kans om even helemaal te ontspannen. Hoe pak jij dit ultieme moment voor jezelf aan?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.