10

sep

Gevelbekleding Plastica
In Lifestyle \ Interieur, Lifestyle

Passiescore:

Gevelbekleding: vele stijlen, soorten en maten

Door Redactie

We hebben een aantal jaren geleden een prachtig huis laten bouwen in een prachtige straat. Het huis bevalt ons erg goed, alleen aan de gevel moeten we nog wel iets gaan doen en dat staat nu in deze maand op de planning. Onze buren hebben het ook onlangs helemaal laten vernieuwen dus bij ons begint het ook te kriebelen:). Maar waar begin je dan en wat zijn de mogelijkheden? We hebben er eigenlijk ons nog helemaal niet in verdiept, maar vinden dit wel enorm leuk om te doen. Want alles om je huis mooier te maken en weer naar een volgende fase te brengen, is leuk!

Buitenkant van het huis 

Vroeger waren we daar nooit zo mee bezig. We woonden in een straat waar het door de aannemer al was gebouwd volgens het vaste stramien van de buurt. Nu we een tijdje geleden deze grond kochten en er een mooi huis van hebben gemaakt, is de gevel nog wel een belangrijk onderdeel van je huis. Daar hadden we vooraf nog nooit zo bij stil gestaan, maar nu we de andere huizen van de buren eens goed hebben bekeken, bepaalt de gevelbekleding ook best wel het beeld van het interieur en het straatbeeld. Het moet enerzijds functioneel zijn, maar ook mooi en een bepaalde beleving teweeg brengen. Maar welke soort moeten we kiezen?

Kunststof versus hout 

Gevelbekleding kunststof is door onze buren gebruikt in de hoeken van hun woning. Het voordeel van gevelbekleding is dat het onderhoudsarm is en het voordeel is dat je dus nooit meer hoeft te schilderen. Geen bladderend hout meer. Ik stond er gisteren van te kijken hoeveel tijd mijn oom en tante kwijt zijn met het schuren, in de beits zetten en schilderen van de ramen van hun vrijstaande huis. Dat is geen pretje. Je kunt het natuurlijk ook uitbesteden, maar het is wel handig als het niet meer hoeft! Ook zitten we na te denken over de verschillende kleuren, wat veel keus is er!

Gevelbekleding Plastica

Een andere vorm is gevelbekleding hout. In de straat zien we ook een aantal buren, die hebben gekozen voor hout. Het geeft een natuurlijke uitstraling en het is ook gemakkelijk te vernieuwen. Ook houdt het de warmte goed vast en heb je dus voordelen met isoleren. Wel moet je rekening houden met de weersomstandigheden en de koude wind en regen zorgt wel voor een snellere verwering van de gevelbekleding. In het ergste geval moeten we dan dus op termijn het hout weer vervangen. Maar het geeft wel een mooi contrast en alle moderne huizen, die nu worden gebouwd, hebben vaak een houten gevelbekleding. Wel is het onderhoud intensiever en heb je meer kans op vuil bij drukke wegen, maar dat is bij ons niet het geval.

Uitstraling 

Hout geeft wel een warme uitstraling. Hout past eigenlijk ook wel bij ieder huis en in de landelijke omgeving, waar we wonen, maakt het nog ruimtelijker. Iets wat bij ons ook meespeelt, is duurzaamheid. Zeker in deze tijd. Zo kun je ook hout uit de buurt kiezen en dan draag je meteen bij aan de ecologische voetprint. We zijn er nog niet helemaal over uit, maar … het is super leuk om weer bezig te zijn met de volgende stap van ons huis. Hebben jullie ook gevelbekleding?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.