14

sep

Terrasoverkapping
In Lifestyle \ Interieur, Lifestyle

Passiescore:

De voordelen van een terrasoverkapping

Door Redactie

Nu we eenmaal de smaak te pakken hebben, gaan we ook het terras aanpakken. We hebben vorige week de vijver helemaal laten weghalen, want het werd nu toch wel gevaarlijk nu de jongste is gaan lopen. Ons jongste meisje zien we niet graag, als de schuifpui openstaat, de vijver in lopen. Als de dood zijn we ervoor. Dus de vijver eruit. Ook hebben we besloten om meteen door te pakken en een terrasoverkapping aan te schaffen. 

Oriëntatie

En het is nu al helemaal leuk om ons daarin te verdiepen omdat de mogelijkheden en prijzen eindeloos zijn. Willen we een aluminium terrasoverkapping? Dat is tegelijkertijd modern en vinden we zelf ook mooi. Het past ook bij ons exterieur. Voor volgend jaar hebben we de tuin op de planning staan en willen we samen met de tuinarchitect aan de slag. Maar voor nu is het best fijn als je langer buiten kunt zitten en ook kunt genieten van de herfst. Maar we willen ons eerst gaan oriënteren en weten wat we precies kopen. Een terrasoverkapping is best een investering, dus tijd om ons even goed te gaan verdiepen.

Voordelen

Eén van de belangrijkste voordelen van een terrasoverkapping is de zonwerende functie. Je bent beschermd tegen de felle zon en het is heerlijk koel. Nu was dat in de zomer, die we dit jaar hebben gehad, niet zo noodzakelijk door het minder goede weer, maar nu kunnen we misschien voor volgende jaar hopen op een betere zomer. Ook heb je met een terrasoverkapping een mooi overzicht over je gehele tuin. Met een zonnescherm ben je bijvoorbeeld het zicht op je tuin kwijt en dat is zonde als alles zo mooi in bloei staat.

Terrasoverkapping

Buiten

September is vaak een mooie maand en je kunt met een terrasoverkapping lekker lang buiten zitten. Ook bij minder goed weer kun je nog lang genieten van de Indian summer of nazomer. En met het zonnetje wordt het ook tegelijkertijd lekker warm onder de terrasoverkapping. En wil je de terrasoverkapping uitbreiden met zijwanden en/of tuindeuren? Dan maak je gemakkelijk een veranda zodat je ook in de wintermaanden lekker kunt genieten van het zonnetje door de deuren open te zetten. Hoe leuk is dat?

Extra ruimte

Ook creëer je extra ruimte om op te bergen. Met de grote hoeveelheid spullen, die we hebben, is dat wel noodzakelijk. We kunnen de tuinmeubelen dus mooi laten staan en die hoeven ook niet naar de zolder en/of het schuurtje. Ook de leuke tuinspeelgoedjes van de meisje zoals het kruiwagentje kan nu op een goede plaats worden opgeborgen. Ook om zo’n terrasoverkapping te plaatsen, heb je geen vergunning nodig en dat is prettig. Je mag dan niet meer dan 30m2 aan tuinhuisjes maken, dus wel goed om daar even op te letten!

Vaak is het ok handig om hulp te vragen van een specialist in terrasoverkappingen, want zelf doen, daar hebben we niet aan gedacht. We willen ons goed informeren en dan om hulp vragen. En een terrasoverkapping is ook zeker een meerwaarde voor je woning dus als we ons huis ooit nog willen verkopen, zal dat zeker geen nadeel zijn. We gaan nu kijken of we onze terrasoverkapping van hout, aluminium, polycarbonaat, glas of pvc willen en dan hopen we nog lang te kunnen genieten van onze tuin! Waarom hebben jullie een terrasoverkapping?

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.