17

dec

IMG_4967
In Lifestyle \ Gadgets, Interieur, Lifestyle

Passiescore:

Kantoor aan huis: gebruik deze tips

Door Redactie

Omdat ik regelmatig thuiswerk, heb ik een mobiel kantoor. Zeker nu ik met mijn styliste mijn hele huis aan het opruimen ben, is het weer tijd om voor het einde van het jaar alle spullen goed na te lopen. Door mijn zwangerschap en de babykamer die ik in januari 2020 hopelijk ga inrichten, is de noodzaak nu nog groter om goed te kijken wat nodig is. Ik heb geen echte studeerkamer in mijn woning. De extra kamer leent zich daar goed voor, maar omdat ik zo’n mooi uitzicht heb op de Amstel werk ik toch het liefste aan de lange tafel in de woonkamer. In de hal heb ik dan ook een kastje waar mijn belangrijkste kantoorspullen inzitten en ik heb een ladekastje met de belangrijkste spullen die ik nodig heb. 

Thuiswerken 

Ik vind het heerlijk om een paar dagen in de week thuis te werken. Lekker rustig de dag opstarten en mijn eigen planning maken. Waar moet je nu op letten als je regelmatig thuis werkt? Hoe kun je een gezonde werkplek creëren? Een eigen plekje is fijn. Veel ruimte heb je niet nodig en een aparte kamer hoeft ook niet, maar iets wat je kunt afsluiten, is handig. Ik deed dat met een rijdbaar kastje wat ik kocht bij Ikea. Op de bovenste plank heb ik mijn documenten die ik nodig heb en mijn to do lijst boekje ligt op tafel.

Houding

Een goede houding is belangrijk. Zelf moet ik vaker mijn bureaustoel gebruiken om aan mijn tafel te zetten. Een verstelbare bureaustoel is handig. Een apart toetsenbord met een losse muis zorgt voor een betere houding voor je nek, schouders en rug. Je kunt er voor kiezen om een workstation pc aan je grote (eet)tafel te zetten en in je woonkamer een soort werkplekje te maken. De workstations van Ikbenstil zijn helemaal stil. Ikbenstil heeft een aantal kleine desktops die helemaal niet opvallen door hun compactheid.

IMG_4967

Planten 

Het is goed om je ruimte op te fleuren met planten en bloemen. Zelf heb ik samen met de styliste kunstplanten aangeschaft omdat ik nogal vergeetachtig was om de platen water te geven. Planten hebben een rustgevend effect tijdens het werken, mooi meegenomen dus. Ook is een goede luchtvochtigheid belangrijk. In de winter ben ik gewend om de verwarming op 24 graden te zetten, maar dat is helemaal niet goed. Een te droge ruimte kan bijvoorbeeld hoofdpijn veroorzaken en dat is niet prettig. Regelmatig zet ik even een raam open voor de frisse lucht en laat ik de woonkamer even flink doorluchten. Verlichting is een belangrijk element in je woon- en werkruimte. Zelf heb ik een aantal lampen die je kunt dimmen, zodat je ‘s avonds met kaarsen toch een aangename sfeer kunt maken. De basisverlichting is goed zodat ik overdag tijdens de winterse dagen lekker door kan werken.

Sfeer

Sfeer is belangrijk. Een plek waar jij je lekker voelt, is beter. Ik zit gewoon heel graag in de woonkamer. In de zomer kijk ik uit op de bootjes op het water. In de winter is het donkerder, maar komen er mooie verlichte boten voorbij. De plek waar ik werk, voelt goed en zorgt ervoor dat ik lekker mijn schoolwerkzaamheden kan doen en creatief bezig kan zijn in een inspirerende ruimte. Wat is jouw ideale werkplek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.