25

mei

DB 1
In Lifestyle \ Interieur, Lifestyle

Passiescore:

Optisch ruimte creëren in je woning. Zo doe je dat!

Door Redactie

Je kent het wel, die jaarlijkse kriebel. De muren komen op je af want het huis is te klein. Het liefst wil je verhuizen, maar dat is ook weer zo’n gedoe. Het anders inrichten zou een oplossing kunnen zijn, maar los van het omwisselen van de bank met het tv-meubel zie je het niet. Wees gerust! Want met deze handige tips maak je misschien wel het onmogelijke, mogelijk.

Schakel professionele hulp in

Het feit dat je de mogelijkheden zelf niet ziet, zegt niks over jou. Mensen hebben hiervoor gestudeerd en kunnen door de beperkingen heen kijken. Een interieurarchitect kan met kleinere aanpassingen ruimte creëren. Zo houden zij bijvoorbeeld veel rekening de doorkijklijnen. Maar ook meedenken met de grotere aanpassingen zoals een gesloten keuken openen of een aan- of uitbouw kunnen zij als de beste. Wil je helemaal alles uit de kast trekken? Een interieurarchitect kan je adviseren in het afbreken van alle muren in huis en vervolgens een herindeling maken van de ruimtes. Net alsof je in een nieuw huis woont!

Werk met een lichtplan 

Laaghangende lampen en grote objecten nemen ook optisch veel ruimte in beslag. Zorg dat het grootste deel van je lichtbronnen ingebouwd zijn. Of hoog tegen het plafond hangen. Spotjes zijn hier ideaal voor, maar niet heel simpel te plaatsen. En er zijn natuurlijk nog veel meer opties dan alleen ingebouwde spotjes. Zo kun je bijvoorbeeld ook led panelen kopen. Heb je weinig budget, maar wil je toch graag een kleine aanpassing maken? Plafonnières zijn dan een prima oplossing.

Investeer in op maat gemaakte meubels

Het is lastig om te denken in mogelijkheden als je veel opbergruimte nodig hebt. Want waar laat je dan al die spullen? Die kasten kunnen écht niet weg! Op maat gemaakte meubelen of inbouwmeubelen kun je in tegenstelling tot kolossale kasten in iedere loze ruimte plaatsten. Bovendien kunnen ze heel compact gemaakt worden. De ombouw kan precies als passende ruimte fungeren voor de inhoud. Of denk bijvoorbeeld aan een badkamermeubel met een smalle lade waar precies al je toiletspullen in passen.

Ont-spullen

Wist je dat veel troep in je huis zorgt voor onrust? Daarom deze laatste, misschien niet meest favoriete tip. Namelijk, ont-spullen! Als je eens goed door je kastruimte en keukenlades heen gaat kom je er waarschijnlijk achter dat je minimaal 70% niet eens echt gebruikt. Die 12 pennen uit de keukenla en die oude Kerstkaart van de buren hoef je echt niet allemaal te bewaren. Vaak laten we ons verleiden door dat stemmetje in ons hoofd die zegt ‘misschien heb ik dit later nog een keer nodig’. Terwijl je niet eens wist dat je het had. Uiteraard bewaar je de spullen die je echt nodig hebt. En natuurlijk de spullen die van emotionele waarde zijn. Maar de rest kan plaatsmaken voor iets anders, namelijk: ruimte!

DB 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.