18

mei

Kees Smit 3
In Lifestyle \ Interieur, Lifestyle, Musthaves

Passiescore:

Inspiratie voor een mooie tuin met weinig onderhoud

Door Redactie

Zeker nu het mooi weer is, brengen we veel tijd in de tuin door. Het is fijn als de tuin aangenaam is ingericht waar je je lekker kunt ontspannen. Ook is de inrichting belangrijk. Daarnaast willen we er ook zo weinig mogelijk onderhoud in hebben, omdat we het met de meisjes al druk genoeg hebben en ook vooral genieten. Uiteraard is het afhankelijk van de ruimte in je tuin en ook je eigen smaak, maar wellicht kunnen we je met deze tips inspireren. 

Aparte hoekjes 

Hoe lekker is het als je weinig inkijk hebt en ook een aantal plekken voor de schaduw? Zeker bij tuinen in steden en dichtbebouwde gebieden is de inrichting belangrijk. Het aanbrengen van hoogteverschil maakt de tuin spannender en ook het werken met verschillende compartimenten. Je kunt zo een leuke zithoek creëren met een loungeset. Handig is dan ook om er meteen een parasol bij te plaatsen, zodat je schaduw kunt creëren op hete dagen zoals vandaag. Voor fijne relax zitstoelen gingen we shoppen bij Kees Smit Tuinmeubelen. Een fijne zitstoel, die je in verschillende standen kunt zetten, vinden we belangrijk omdat het fijn als je goed kunt eten, maar soms ook heerlijk kunt luieren.

In een grote tuin kun je verschillende hoeken creëren en ook kiezen voor grote beplanting kiezen. Een vijver, een romantisch hoekje of een extra terras met vlonder? De meeste tuinen hebben het formaat met een grote diepte en kleine breedte. Met een schutting kun je het gemakkelijk omheinen; als je het zo neutraal mogelijk houdt, is het leuk dit te onderbreken met groen. Hoe meer planten je gebruikt, hoe voller de tuin lijkt en dat is misschien niet wat je wilt? Een slingerend tuinpad maakt je tuin juist optisch weer groter.

Kees Smit 4

Dieren

Als je het leuk vindt om veel insecten, vlinders en bijen in je tuin te ontvangen, is het ook belangrijk om beplanting aan te leggen. Bloemen met stuifmeel en een vlinderstruik zullen insecten naar je tuin toetrekken. Eventueel kun je je tuin ook aankleden met een vogelhuisje.

Sfeer

Je kunt je tuin helemaal inrichten aan de hand van een bepaald thema. Met stenen of rotsen, maar ook met planten zoals bonsai, mos of bamboe. Stenen zijn ook belangrijk: op elkaar gestapelde rotsblokken, witte kiezelstenen of wellicht nog stromend water voor het ultieme rust en relax gevoel.

Voortuin

De voortuin moet er ook netjes uitzien. Vaak zegt dit iets over je woning en huis en wie wil er nu geen goede indruk maken? Ook je voortuin moet je niet vergeten en mooi inrichten, Ook als je je voortuin weinig gebruikt, kun je deze onderhoudsvriendelijk inrichten en veel laten bestraten. Ook kun je kiezen voor planten, die je weinig of niet vaak hoeft te snoeien. Met hoge beplanting kun je inkijk tegengaan.

Hoe maak jij jouw tuin zo aangenaam mogelijk?

Kees Smit 3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.