9

mei

Sweetlivingshop 3
In Lifestyle \ Lifestyle

Passiescore:

Steeds meer bezig met circulaire economie en duurzaamheid

Door Redactie

Op de een of andere manier word je steeds meer bewust van circulaire economie en duurzaamheid door de huidige trends. Iedereen is op zijn of haar manier wel met duurzaamheid of het hergebruiken van producten bezig. Ik kijk nu steeds meer als ik producten koop of ze duurzaam zijn en of ik ze kan hergebruiken. Want als je veel voorraad hebt en het staat in de weg, is het niet handig en neemt dit veel plaats in beslag. Tijdens mijn werk ben ik bezig voor klanten om de leukste goodies en pakketjes te verzenden. Het is belangrijk om orde en structuur te hebben in de verzendingen. Zeker de producten die hard gaan in het assortiment en snel moeten worden verstuurd. De belangrijkste spullen, die ik minder vaak nodig heb, heb ik opgeslagen in kartonnen dozen en in de opslag gedaan. Maar hoe kun je nog duurzamer leven? Wellicht heb je iets aan deze tips?

Voorraad nodig?

Onlangs heb ik alle spullen van de verzending van de pakketten voor mijn werk eens goed nagekeken. Heb ik zoveel voorraad nodig? Samen met een personal organizer hebben we een slag gemaakt om alles weer goed te ordenen. Want in de loop der jaren krijg je zoveel spullen opgestuurd, koop je ornamenten in of je heb je ze voor een bepaalde opdracht nodig. Daarom is het één keer per jaar goed m door te lopen wat weg kan en wat hoogst noodzakelijk is te bewaren. Anders raakt de opslag te vol en zie je door de bomen het bos niet meer.

Liefde 1

Sorteren

Te veel enveloppen en doosjes om pakketten te verzenden? We hebben nu alle enveloppen gesorteerd in lades. Inpakpapier, gekleurde folie, inpak versiersels en verzenddozen staan nu in een schap en gesorteerd op grootte en kleur. Je hebt een goed overzicht, kunt alle pakketjes per kleur en grootte gereed maken en verzendklaar maken. Zo kunnen de pakketten gemakkelijk in pallets worden verzonden als we weer een grote opdracht krijgen. We vinden het belangrijk om steeds een persoonlijk tintje te geven aan iedere bestelling en daar besteden we graag extra aandacht aan. Als de klant ons pakketje ontvangt, moet het uitpakken een feestje op zich zijn. En een trouwe klant, die weer terugkeert, is goud waard.

We proberen ook minder gebruik te maken van de auto en pogen alles in één keer te verzenden per dag. Aan het einde van de dag brengen we dit naar het afgiftepunt en brengen zo in een keer alles weg. Geen ritjes tijdens de dag maar alles verzamelen. Met de huidige benzineprijzen wel zo voordelig. We maken gebruik van een planningsbord en zetten daar alle projecten en verzendingen op. Natuurlijk komt er tussendoor eens een spoedopdracht en daar zijn we op voorbereid, maar door meer te structureren en te plannen, proberen we onze business zo goed mogelijk logistiek te organiseren.

Ben jij in jouw werk veel bezig met duurzaamheid?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.