18

jul

Bestxlife
In Lifestyle \ Lifestyle, Special

Passiescore:

Tips om lekker te kunnen slapen in de zomer

Door Redactie

Het is erg fijn als je een goede nachtrust hebt. En een fijn kussen voor je nek en schouders is daarbij prettig. Zo kun je kijken welk kussen het best bij je past, maar ook een matras, topdek en kussen van Best Life andere factoren kunnen van invloed zijn op een goede slaaphouding en nachtrust. Waar kun je het beste op letten? Zeker in tijden van drukte en stress is het belangrijk om goed je rust in acht te nemen. 

Bedritueel

Slaap is belangrijk voor je immuunsysteem, je concentratie en je herstel. Het is fijn als je voor jezelf een eigen bedritueel in je slaapkamer creëert. Ook kun je heel gemakkelijk dit zelf doen. Als je een vast patroon inbouwt, reageert je lichaam daarop. Heel fijn is bijvoorbeeld om voor gedimd licht te kiezen. Het slaap-waakritme wordt bepaald door het ritme van de mens en gestuurd vanuit de hersenen. Licht en donker hebben te maken met de afbraak en opname van hormonen. Het dimmen van het licht en het verminderen van geluid kan helpen om beter in slaap te komen. Ook het licht in de badkamer is daarbij belangrijk omdat je daar vaak bent voor het slapen gaan. Ook is het aan te raden om je slaapkamer goed te laten luchten met frisse lucht. Je slaapt beter in een koele kamer.

Bestxlife

Ventilatie 

Nu is dat met deze zomerse temperaturen wat minder gemakkelijk te reguleren, maar je kunt wel de ramen openzetten als het overdag kouder is of de ramen juist gesloten laten en de gordijnen dicht als het overdag warm is. Het is fijn als je geen schermen (televisie, computer of ander beeld) gebruikt voor het slapen gaan. Je slaapt dat rustiger in. Anders worden je hersenen geactiveerd en je slaapkamer is juist de plaats om te rusten en bij te komen.

Sporten

Ook voldoende bewegen en sporten heeft invloed op je slaap. Als je overdag actief bent, dan slaap ge gemakkelijker in en door. Je wordt dan vaak ‘s nachts minder wakker. Het is misschien ten overvloede maar het gebruik van alcohol, cafeïne en roken is niet goed en bevordert de slaap ook niet.

Ondersteuning 

Via een kussenwijzer kun je precies uitzoeken wat je nodig hebt en welk kussen het beste bij je past. Hoofdkussen Arteni van Best Life is er speciaal voor nek- en rugklachten en we hebben dit nu een maand in gebruik en he traagschuim zorgt er voor dat je ontspannen kunt slapen en een goede ondersteuning biedt aan je nek en schouders. Zo volgt het kussen precies de contouren van de nek en schouders en je nekwervel komt in een natuurlijke houding waardoor het prettig slaapt. Dit kussen is voor rug-, buik- en nekslapers dus ideaal. We hebben het nu een tijdje getest en slapen er beter en rustiger op. Het kussen vormt zich helemaal naar jouw nek en schouders. Hoe fijn is jouw kussen op dit moment?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.