20

apr

IMG_6154
In Lifestyle \ Interieur

Passiescore:

Inspiratie voor je strakke tuin

Door Redactie

Je hebt nu alle tijd om lekker bezig te zijn in de tuin. Misschien kun je zelfs je vakantiegeld van mei gebruiken voor de dingen die je al zo lang wilt? Planten, snoeien, zaaien en misschien wel een heuse moestuin onderhouden en zelf je eigen kruiden wieden? Dat zou nog wel een droom van mij zijn! Of wil je het wellicht groter aanpakken? Maar als ik dan toch mijn ideale vorm van mijn tuin zou mogen weergeven, zou ik wel kiezen voor een strakke tuin. Maar hoe ziet zo’n strakke tuin eruit? En hoe breng je de balans in je tuin? In dit artikel geef ik enkele tips!

Loungen

Een van de belangrijkste elementen van de tuin vind ik de zithoek. Dan geef ik toch de voorkeur aan een houten loungeset die strak, rechthoekig en vierkant is. En dan zou ik de gezelligheid maken met leuke kussentjes als accessoires die het minder hard maken. Dat geeft vaak ook een leuke en speelse kleur. Ook zou je een gedeelte van deze hoek nog kunnen overkappen. Ik zie me deze zomer al helemaal liggen in de lounge stoel!

IMG_6153

Terrassen

Ook zou ik kiezen voor terrassen op een of twee plaatsen. De combinatie met echte afgescheiden onderdelen in je tuin zoals beplanting, moderne vijver, zithoeken en terrassen zijn de mogelijkheden om echt verchillende hoeken te maken. En het voordeel van een strakke tuin is dat het gemakkelijk is in onderhoud en het heeft een moderne uitstraling! Je hebt genoeg mogelijkheden. Het is ook mooi om te werken met verschillende niveaus in je tuin als dat mogelijk is. Leuke kleine trappetjes of juist een glooiend effect? Wat heeft jouw voorkeur?

Grasveld

Iets wat absoluut in mijn tuin moet terugkomen, is een grasveld met aan weerszijden plantenbakken. Het hoeft voor mij geen kunstgras te zijn, maar bij voorkeur echt gras, waar je lekker op kunt liggen. Het vrolijke groen geeft toch een strakke uitstraling, maar zorgt voor wat speelsheid. Ook kun je eromheen mooie stenen leggen met houten randen. Dat geeft een moderne look en maakt het echt een apart geheel. En eventueel een stukje met kiezels want dit past prima bij moderne decoraties en planten.  Met gras krijg je een mooie afscheiding van je tuin!

Strakke tegels

Ook in de badkamer houd ik van strakke tegels, maar dit zie ik ook het liefste in de tuin terug. Dit versterkt ook weer het strakke gevoel. Antreciet heeft mijn voorkeur. En wat dacht je om dat op te leuken met een glazen gebouwtje midden in de tuin?

IMG_6154

Vijver

Rechte lijnen zijn vaak wel onderdeel van een strakke tuin. Verschillende materialen wisselen zich af van steen, hout en planten. Een absolute eyecatcher kan ook een vijver met kleine fonteintjes zijn. Daar houd ik zelf ook wel van. Of een waterval? Iets bewegends in een tuin trekt ook vaak de aandacht. En als je naar de vijver kijkt: je kunt eventueel rondingen aanbrengen zoals bij een klassieke vijver maar bij een strakke tuin horen rechte hoeken. Je kunt het eventueel nog combineren met grind want dit geeft weer een nieuw en ander effect aan de tuin.

Inspiratie

Het is enorm leuk om je bezig te houden met de vormgeving van een mooie tuin. Je kunt bijvoorbeeld inspiratie opdoen door op Pinterest mooie foto’s te downloaden of overzichten van tuinen te bekijken op internet en dit te verwerken in een mood board. Zo ontwerp je langzaam zelf je eigen tuin en krijg je goed in beeld wat bij jou past. Hoe ziet jouw droomtuin eruit en wat hoort er specifiek in thuis? En hoe vermaak jij jou deze zomer? Ik vind dit een super leuk klusje om nu te doen! Neem deze tijd ter harte en ga lekker aan de slag!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.