6

jun

IMG_8133
In Lifestyle \ Interieur, Lifestyle, Musthaves

Passiescore:

Bespaartips: hier kun je op letten bij de aanschaf van glas bij een nieuw huis

Door Redactie

Als je een nieuw huis koopt, is het in deze tijd fijn om goed te kijken waar je op kunt besparen. De boodschappen zijn flink duurder geworden, even een terrasje pakken of uiteten gaan, de prijzen vliegen omhoog en het is best fijn om goed te kijken hoe je kunt besparen. Als je nieuwe glazen in je bestaande woning of in je nieuwe woning wilt, waar kun je dan het beste naar kijken?

Winter

Als het winter wordt, is het goed als je je huis weer op orde hebt. Toevallig zijn we onlangs met ons gezin en de meisjes verhuisd en hebben we een kleine verbouwing gedaan in de garage, die we tot speelkamer hebben omgebouwd. We hebben lang zitten twijfelen of we de garage wilden isoleren en ook in de deur achter nog meer daglicht wilden binnenlaten. We hebben nu een extra deur van de bijkeuken naar de garage en dan kunnen de kinderen ook lekker in de tuin spelen en blijven de vieze regenlaarsjes lekker in de garage annex speelkamer. Achter bij de garage zat er nog enkel glas en dubbel glas bespaart veel op de energiekosten. Voor ons was het meteen duidelijk dat we dubbel glas bestelden voor de extra achterdeur, die meteen extra licht geeft in de speelkamer van de meisjes.

Thuiskantoor 1

Verschil tussen HR++ en dubbel glas

Een gemiddelde eengezinswoning bespaart 600m3 gas per jaar en door dubbel glas kan dit je € 400,- per jaar opleveren. Dat is interessant om te besparen. Met HR++ glas heb je een beter geïsoleerd huis en in de winter minder last van tocht. Ook heeft de klusjesman meteen de muren extra geïsoleerd en je merkte dit meteen als het een dag kouder is. Met HR++ glas heb je twee platen, die zijn gevuld met argongas en daaraan is HR ++ glas te herkennen. Deze constructie isoleert nog beter dan dubbel glas.

Extra voordelen

Goed om te bekijken wat het beste bij jouw woning past als je wilt gaan verbouwen of een kleine verandering wilt doorvoeren. Ook in de zomer heeft het voordelen omdat je woning koeler blijft en met de tropische temperaturen, die eraan gaan komen, is dat wel zo prettig. Isolatieglas werkt eveneens inbraak- en geluidswerend. Goed om de dubbel glas prijs eens op te vragen met een offerte. Hoe is jouw huis geïsoleerd?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.