19

mei

Liefde 1
In Lifestyle \ Musthaves

Passiescore:

Er zijn bijzondere vormen van relaties

Door Redactie

Je hebt er vast al eens van gehoord, twee mensen die beslissen om samen in een open relatie te stappen. In een open relatie maak je goede afspraken met elkaar over wat je wel en niet meer kan of mag doen met anderen op relatievlak. Voor sommigen lijkt het wel te mooi om waar te zijn, een relatie hebben terwijl je ook nog andere mensen kan ontmoeten. Anderen stellen zich er dan weer veel vragen bij, want kan dat wel echt zo’n open relatie? 

Goede afspraken 

Als jullie er samen over denken om in een open relatie te stappen, is het écht van belang dat jullie goede afspraken maken. Elke open relatie is namelijk anders en er bestaat geen juist of fout. Maak dus afspraken en stel allebei duidelijke grenzen die je open communiceert naar elkaar. Enkel zo zullen jullie elkaar beter begrijpen en elkaars grenzen kunnen respecteren. Afspraken kunnen gaan over wat wel en niet kan, hoe vaak je anderen mag zien, waar de grens ligt op seksueel gebied met anderen enzovoort. Wees zeker niet bang om je eigen mening eerlijk te uiten en doe zeker nooit iets waar je jezelf niet goed bij voelt!

Slapen 3

Veiligheid

In een open relatie is het niet ongewoon om meerdere bedpartners te hebben. Uit respect voor elkaar en voor al je bedpartners is het ten zeerste aangeraden om steeds seks te hebben mét een condoom. Zo vermijd je dat je een soa oploopt en deze doorgeeft aan (één van) je bedpartners. Je verwacht zelf namelijk ook dat je bedpartners enkel op een veilige manier seks hebben met anderen. Heb je toch chlamydia symptomen of andere tekenen die op een soa kunnen wijzen? Dan is het belangrijk om zo snel mogelijk een soa test uit te voeren en in de tussentijd best geen seks met anderen te hebben. 

Wederzijds respect

Wie in een open relatie zit kan het waarschijnlijk alleen maar beamen: wederzijds respect is erg belangrijk. Dat is overigens niet enkel zo in een open relatie, maar in elke relatie. Wederzijds respect uit zich in het naleven van gemaakte afspraken, eerlijk zijn naar elkaar toe, luisteren naar elkaar,… In een open relatie uit wederzijds respect, zich verder ook in het veilig seks hebben met anderen en elkaars gezondheid hoog in het vaandel dragen. Heb je toch onveilige seks gehad of bestaat de kans dat je hiv, chlamydia, gonorroe of een andere soa hebt opgelopen? Ga dan meteen naar je huisarts om een hiv test te kopen en te laten uitvoeren.

Jaloezie

Iets wat je echt wel kan missen in een open relatie is jaloezie. Jij en je partner hebben misschien afgesproken dat jullie er mee akkoord gaan dat jullie nog andere mensen naast je partner mogen zien. Die gedachten kunnen wel eens jaloezie naar boven halen. Denk dus goed na voor je in een open relatie stapt. Ben je hier klaar voor? Is je relatie stabiel genoeg en is dit wat jullie allebei willen? Laat jaloezie dan achterwege en begin maar te experimenteren!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.