11

feb

huiskamer-036
In Lifestyle \ Lifestyle, Musthaves

Passiescore:

Dingen waar je nooit de tijd voor neemt en nu kunt doen

Door Redactie

Met de avondklok en de beperking in afspraken en contacten heb je nu de tijd om activiteiten op te pakken waar je eigenlijk niet aan toe komt of nooit tijd voor maakt. Wat stel jij altijd uit? En wat heb je nog op je to do lijst staan voor deze lente? Zo zijn er vast een aantal activiteiten, die je de komende weken nog wilt doen. En van uitstel mag toch geen afstel komen? 

Examen

Het is toch vreselijk lastig als je geen rijbewijs hebt. Een bekende van mij moet ik altijd halen en weer terugbrengen als ze op bezoek komt. Maar vandaag in de auto vertelde ze dat ze eindelijk is begonnen met het oefenen van de theorie voor haar rijbewijs. Ik attendeerde haar op het feit dat er tegenwoordig ook hele handige websites zijn om dit alvast te oefenen en waarbij je gemakkelijk een auto kunt simuleren. Stel jij ook al jaren en maanden uit om je rijbewijs te halen? Nu is het ook lekker om te oefenen, omdat het relatief rustig is op de weg zonder veel files. Wel even wachten tot de sneeuw weer weg is.

Kasten opruimen

Even overtollige kleding weg doen en aan een goed doel schenken zoals de kledingbak of aan iemand die het nog wel kan gebruiken? Met de lente en het voorjaar in je bol kun je ruimte maken in je kast als dadelijk het winterse weer voorbij is. Schoon schip maken geeft ook weer ruimte en rust in je hoofd.

Fotoboek

Heb je al maanden in je hoofd dat je een mooi fotoboek van de jonge jaren van je kinderen gaat samenstellen? Nu is de tijd. Dadelijk als de zon weer schijnt en de beperkende maatregelen weer minder worden, neem je er de tijd niet voor. Jammer. Nu met deze winterse avonden en de avondklok is het tevens ook een mooie en leuke manier om herinneringen op te halen en anekdotes erbij te zetten en te schrijven.

Fotolijst

Keukenkastjes

Ook zo’n leuke activiteit: keukenkastjes opnieuw inrichten. Alle kruiden weer netjes op zijn plaats, pannen uitzoeken en oude weggooien, bestek netjes leggen en ook even alles weer een lekker sopje geven. Helemaal heerlijk om het niet onder druk te doen! Even je totaal op iets anders concentreren en een lekker muziekje opzetten zodat je tegelijkertijd kunt ontspannen. Het geeft een heerlijk gevoel als het weer is opgeruimd. Tenminste bij mij.

Back up

Ook zo’n klusje waar je vaak een hekel aan hebt. Maar het is best fijn om alle bestanden op je computer op te slaan en te ordenen. Eventueel kun je een externe harde schijf kopen en alles netjes in mappen wegzetten. Ook dat is weer prettig als het allemaal netjes is vastgelegd en als back up is opgeslagen, zodat je altijd je bestanden en documenten van een afstand aan kunt. Zeker met meerdere laptops in huis kan het zo maar zijn dat documenten lokaal op een bureaublad worden opgeslagen. En natuurlijk ook fijn om je foto’s en herinneringen op één plaats op te slaan.

Lakken

Klusjes in en rond het huis, maar heb je nu al een tijdje de eettafel, die je nog in de lak wilt zetten of het keukenblad dat je wilt vervangen? Zo zijn er kleine klusjes te bedenken om meubels op te knappen en een nieuw leven te geven. Zo heb je misschien wel meubels waar kringen en vlekken in zitten en door een beetje te schuren en van een nieuwe laag te voorzien, lijkt het meteen als nieuw. Iedereen heeft in huis wel een meubelstuk wat een opfrisbeurt kan gebruiken, toch?

decoratie alinea artikel afbeelding

Welke klusjes wil jij nog doen voor de avondklok wordt afgeschaft en we weer gedeeltelijk terug gaan naar het “normale” leven?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.