7

dec

Alarmsysteem 1
In Lifestyle \ Interieur, Lifestyle, Musthaves

Passiescore:

Je huis goed beveiligen in deze donkere maanden – tips!

Door Redactie

De wintermaanden zijn vaak donker, nat en koud. Ook is het prettig als je veilig voelt in je eigen huis. Ook als je weggaat op vakantie of een weekendje weg. Wat kun je doen om je huis goed te beveiligen in deze tijd? Er zijn verschillende manieren om je huis goed te beveiligen en zo veel mogelijk inbraken tegen te gaan. De ergste nachtmerrie voor velen is de gedachte dat er iemand vreemds in je huis is geweest. En als ze maar geen persoonlijke spullen meenemen. 

Automatische lampen

Je kunt bijvoorbeeld een systeem op je lampen zetten, dat ze automatisch aanspringen op een vooraf ingestelde tijd. Zeker nu het vroeger donker is, kun je de belangrijkste lampen in de woonkamer rond 17.30 uur aanzetten. Tegenwoordig heb je ook systemen, waarbij je via je mobiele telefoon de gordijnen dicht kan laten doen.
Alarmsysteem 1

 

Bron: www.alarmsysteem-info.nl

Alarmsysteem

Om je huis volledig te beveiligen, kun je een alarminstallatie kopen. Dit geeft meteen een veilig gevoel en sommige alarmsystemen zijn ook te bedienen via je mobiele telefoon. Maar wat kost alarmsystemen? Je hebt namelijk verschillende manier voor je beveiliging in huis. Denk bijvoorbeeld aan verlichting, alarm, apps en goede sloten. Een camerasysteem bij de voor- en achterdeur wil ook nog eens helpen. Ook kun je bij alarmsystemen de koppeling maken met een telefoonnummer, dat wordt gebeld als je zelf niet thuis bent of je krijgt een melding op je eigen mobiele telefoon. Soms kun je camerabeelden achteraf terug bekijken, die bij een inbraak onverhoopt prettig zijn.

Dit kun je zelf doen

Een aantal tips zijn om eerst te starten met een rondje langs je eigen huis te lopen. Goed om dit zowel een keer overdag als ‘s avonds te doen. Vervolgens ga je alles opschrijven. Misschien heb je iemand in je familie, die je kan helpen, zoals een deskundige politie-agent, alarmverkoper of iemand die sloten maakt? Kijk ook naar de planten en andere begroeiing. Ook is het goed om als je een nieuw huis koopt alle sloten te vervangen. En heb je nog enkel glas? Dubbel glas wil ook helpen. Dit is moeilijker open te breken. Heb je ook wel eens nagedacht over rolluiken onder en op de hoeken van het huis? Kijk ook goed na of inbrekers de eerste verdieping van het huis kunnen gebruiken. Let op waar de kliko staat en zorg voor goed hang- en sluitwerk bij alle ramen. Een inbreker heeft maar 15 centimeter nodig om een raampje te forceren. Misschien waar je niet aan denkt, maar vraag de buren om een tweede auto op jouw oprit te zetten als je met vakantie bent. Maak geen lege indruk, doe lampen aan en zorg ook dat de brievenbus regelmatig wordt geleegd als je voor langere periode op vakantie bent. En laat je verzekeringen controleren of je nog goed bent verzekerd. Al deze tips helpen om te zorgen dat er geen inbrekers je huis binnenkomen en dat je zelf ook prettiger in je eigen huis voelt. Wat heb jij gedaan aan je huis om er veiliger in te wonen? Wellicht kun je deze tips bekijken en doorvoeren.

Alarmsysteem 1

 

Bron: www.alarmsysteem-info.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.