23

nov

Sleepiezz
In Lifestyle \ Gadgets

Passiescore:

Zo slaap je lekker in de winter

Door Redactie

De nachten zijn koud, het vorst staat aan de grond en de wind is guur. Heerlijk om vroeg onder de wol te gaan. Maar wat kun je het beste doen om goed te slapen in de winter? Nadat de wintertijd is ingegaan, is het ‘s ochtends wat vroeger weer licht en ‘s avonds vroeg donker. Omdat het kouder is, ben je misschien ook geneigd om de verwarming in de slaapkamer goed warm te zetten? 

Koude kamer 

Maar dat is helemaal niet goed. Juist moet je je slaapkamer niet te veel verwarmen en gewoon op een aangename temperatuur houden. Als je een koude kamer hebt, leidt tot een meer diepe slaap. Vermijd te veel warmte, neem vooraf een niet te warme douche en zorg ook dat de luchtvochtigheid niet te hoog is. Het is belangrijk dat er geen lekkende leidingen zijn, laat het goed ventileren en zorg dat de goten schoon zijn.

Slaaproutine 

Als je iedere dag op tijd naar bed gaat en ook weer rondom dezelfde tijd wakker wordt en opstaat, houd je je aan dezelfde slaaproutine. Het is goed om vooraf niet te veel televisie te kijken en ook geen beeldscherm te gebruiken. Het blauwe licht zorgt ervoor dat je melatonine aanmaakt en hierdoor kun je minder goed slapen. Vooraf lekker ontspannen, een boekje lezen, je gezicht reinigen en tanden poetsen, voordat je gaat slapen.

Sleepiezz

Bron: Sleepiezz

‘s Avonds vinden we het fijn om in het donker te slapen. Daarom is een slaapmasker PRO van Sleepiezz zo fijn! Het is heerlijk zacht, heeft stof die zacht ademt en hypoallergeen is. Je kunt het slaapmasker opdoen, want het is 100% verduisterend. Ook kun je Sleepiezz slaapmasker koppelen aan je mobiele telefoon en de White Noise app luisteren, zodat je heerlijk rustig in slaap kunt vallen. We gebruiken het slaapmasker nu een aantal weken en ook voor de winter is het fijn. Je voelt het niet om je hoofd zitten, zorgt echt voor een goede en betere geconcentreerde slaap en ook dat je de gehele nacht door kunt slapen. Heerlijk toch? In de winter krijg je minder vitamine D binnen. Het zonlicht wat in de ochtend binnenkomt, is goed dat je dit kunt opvangen. Maar vooral om in slaap te komen, is het slaapmasker ideaal om een lekkere donkere ruimte te creëren. Je kunt het slaapmasker ook koppelen aan vogelgeluiden, je favoriete apps of een relaxte podcast. Heerlijk in slaap vallen met een donker slaapmasker.  Ook kun je het slaapmasker gemakkelijk wassen in de wasmachine en laad je het binnen 2,5 uur op.

Genoeg bewegen

Overdag is het belangrijk om lekker buiten te zijn, te wandelen en te sporten. Genoeg bewegen is altijd goed voor de gezondheid. Voldoende lichaamsbeweging helpt de slaapkwaliteit te verbeteren. Van bewegen krijg je veel energie,. Sla daarom in de winter het sporten niet over!

Bed

Ook een goed bed, matras en lakens zijn belangrijk. Was ook je beddengoed regelmatig uit en houd het lekker fris. Je matras is ook goed om eens in de zoveel tijd te vervangen. Hopelijk kun jij met deze tips ook in de winter lekker slapen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.