23

nov

IMG_8133
In Lifestyle \ Interieur, Lifestyle, Musthaves

Passiescore:

Tips om je tuin winterklaar te maken

Door Redactie

Sinterklaas en kerst komen er weer aan en misschien was je tijdens de winterperiode van plan om op wintersport te gaan. Velen zullen misschien het skiën dit jaar een jaartje overslaan en kiezen voor het opknappen van je huis. Zelf zitten we te denken om onze tuin te veranderen en een veranda of terrasoverkapping aan te leggen. Nu we ons aan het oriënteren zijn, zijn er nog best wel wat zaken waar je op moet letten. In dit artikel geven we jullie een aantal tips waar we zelf tegenaan zijn gelopen.

Veranda

Wat we zelf ook niet wisten, is dat een veranda, tuinkamer en serre vaak door elkaar worden gehaald. Een veranda is een tuin- of terrasoverkapping. Een veranda kun je uitbreiden met zijwanden en voorwanden. Dan krijg je een tuinkamer en dit kun je aan je huis vast of los in je tuin neerzetten. En als laatste heb je nog de serre. Een serre is volledig geïsoleerd. Maar een serre is wel degelijk anders. Een serre is meer een verlengd onderdeel van je huis en verbindt jouw huis met de tuin. Nu we ons erin hebben verdiept, is het veel duidelijker geworden wat nu de verschillen zijn.

IMG_8133

Besparing

Het geld wat we dit jaar door vakanties besparen, kunnen we gebruiken om ons huis nog fijner te maken. Ik kan me nu al verheugen op die winteravonden met een lekker warm dekentje op de bank met een boekje of tijdschrift erbij. We willen de veranda juist los plaatsen in de tuin zodat het niet aan de schuur of schutting is bevestigd. Onze tuin is daar ruim genoeg voor en het geeft ook een mooi beeld. Wat dat betreft houden we met onze meisjes ook wel van een beetje luxe dus we laten het lekker inmeten en helemaal compleet op maat maken. Een veranda leent zich ook uitstekend om lekker te laten stylen.

Styling

Een fijne zitplek creëren, is het allerbelangrijkste. Misschien kiezen we voor een loungebank of luxe tuinstoelen. Of zo’n leuke hangstoel, die ook een mooie sfeer weergeeft. Een hangstoel is echt een mooie eyecatcher in de tuinkamer. Meteen een plekje om jezelf lekker even terug te trekken. Als je voor de verlichting gaat, is het ook fijn om meteen de juiste dimmers aan te schaffen. Of zo’n mooie lichtsnoer met allerlei lampjes, zoals kerstverlichting nu. Het leuke aan deze corona periode is dat iedereen al lekker vroeg met de kerstversiering begint. Super feestelijk en sfeervol! En als laatste kun je je veranda opleuken met mooie sierkussentjes en dit helemaal aanpassen aan ieder seizoen met andere bijpassende accessoires.

Hoe ziet jouw tuin eruit?

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.