1

dec

Thuiswerkplek
In Lifestyle \ Interieur, Lifestyle, Musthaves

Passiescore:

Wat heb je nodig om je thuiswerkplek goed in te richten

Door Redactie

Thuis werken! We ontkomen er in deze periode niet aan! Daarom is het wel fijn om je thuiswerkplek fijn en goed in te richten, zeker als je het grootste gedeelte vanuit huis werkt. Wat zijn de belangrijkste dingen die nodig zijn voor een goede thuiswerkplek? En wat heb je allemaal nodig bij een eigen bedrijf? 

Papierwerk

Maar misschien is deze tijd ook wel lekker om de tijd te nemen om aan je eigen bedrijf te werken. Het is tijd om je administratie weer op orde te brengen. En alle paperassen in ordners te doen en overzicht te creëren in de chaos:). Ook het aansluiten van de printer met nieuwe inkt is misschien iets wat je altijd uitstelt? Ook werken aan de “personal branding” is in deze tijd handig en tijdvullend. Een klusje wat ik al maanden laat liggen, is het drukken van mijn visitekaartjes. Ze zijn al maanden op en als dadelijk de evenementen weer beginnen en we weer lekker visitekaartjes mogen uitwisselen. Je komt vaak andere ondernemers of leuke merken tegen om leuke afspraken mee te maken en dan is het handig om ze weer in mijn tasje te hebben.

Bureaustoel

Een goede en verstelbare bureaustoel, die je helemaal kunt afstellen op jouw lengte en hoogte, is een van de belangrijkste musts om goed te kunnen thuis werken. Hiermee voorkom je fysieke klachten en daarnaast maakt het je ook productiever als je een goede werkplek hebt ingericht. Daarnaast is een goede computer met een aparte muis, goed toetsenbord en apart beeldscherm ook belangrijk. En last but not least is het ook een niet te onderschatten factor om goed licht te reguleren met een dimmer voor in de avond of overdag.

grey 3

Planten

Een beetje frisse lucht of planten kunnen ook wonderen doen op je thuiswerkplek. Het geeft niet alleen een fraai aanzicht, maar is ook nog eens gezond. Je kunt je bureau ook in het licht onder de dakkapel zetten. Daarnaast zuiveren planten de lucht en dit is goed voor je longen en luchtwegen. En planten bieden ook een stukje gezelligheid.

Ommetje 

Ook iedere dag even een lekker half uurtje buiten lopen of fietsen is aan te raden! Gebruik jij al een leuke app zoals Ommetje om een echte competitie met je collega’s aan te gaan? Goed om niet te lang in dezelfde houding te blijven zitten want voor je het weet, zit je zo drie tot vier uur achter de computer in dezelfde houding als je lekker bezig bent. Een tip hierbij is bijvoorbeeld door het huis te lopen of op te staan als je belt. Dan beweeg je zonder dat je het in de gaten hebt en heb je toch weer even een andere houding. Ook ideaal is om je koffiezetapparaat lekker ver weg te zetten zodat je een paar trappen moet lopen om bij je dagelijkse portie brandstof, zoals sommigen dat noemen, te komen.

En zeg eens eerlijk: heb jij je thuiswerkplek goed ingericht?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.