20

aug

Zolderkamer
In Lifestyle \ Interieur, Lifestyle, Musthaves

Passiescore:

Verbouwen van de zolderkamer: tips

Door Redactie


Een aantal jaren geleden kochten we dit huis met het oog op de zo gewenste gezinsuitbreiding. Toen was ik zwanger van ons oudste meisje en nu inmiddels bevallen van ons jongste meisjes. Beide meisjes slapen op de eerste verdieping net zoals wij. Ze hebben allebei een ruime slaapkamer waar ze later ook met hun vriendjes en vriendinnetjes kunnen spelen. Maar we merken wel dat we steeds meer spullen in huis hebben en ook meer behoefte hebben aan een grote kamer op de zolder of tweede verdieping. Maar waar let je op bij een zolderkamer? 

Nu staat de zolder nog vol met verhuisdozen, die we al drie jaar (!) niet meer hebben uitgepakt. Gewoon omdat we te druk waren. Maar het is nu echt tijd om de zolderruimte mooi te maken. We hebben de knoop doorgehakt en een vergunning aangevraagd voor het plaatsen van een dakkapel. We hebben eigenlijk sinds dat we dit huis kochten niets meer aan de zolder gedaan behalve de electriciteit veranderd omdat we het toch wel handig vonden om de wasmachine en wasdroger tegelijkertijd te kunnen laten draaien. Wel zo handig als de meisjes een paar keer per dag schone kleding nodig hebben:).

Extra ruimte 

Juist met de zolder heb je extra mogelijkheden om goed gebruik te maken van de extra ruimte. Als eerste moeten we alle dozen eens goed opruimen en doornemen. Dingen die je bewaart, waar je toch niets meer mee doet, kun je beter weggooien. We willen de zolderkamer nu inrichten als extra werkplek en chillkamer, maar ook als slaapplek. Het is belangrijk om goed na te denken over de inrichting. In ons huis heb je schuine wanden en daarom hebben we gekozen voor een dakkapel. We zijn nu kunststof kozijnen informatie aan het zoeken en vinden het belangrijk dat het een goed en mooi raam is met kozijn. Je hebt namelijk een keuzegids kunststof kozijnen en dat is ideaal om de goede keuze te maken. Met een dakkapel krijg je extra en voldoende daglicht en dat is ook weer goed voor je motivatie en energie om te werken. Ook maakt een dakkapel de ruimte meer overzichtelijk en ruimer.

Licht

Als je kiest voor lichte kleuren en de houten accenten kunnen we de Scandinavische stijl doortrekken, die je een beetje terug ziet in ons huis. Vooral veel wit met mint en groen beneden. Maar ook een zachte pastelkleur doet het goed en geeft meer ruimte. Als je kiest voor zachte kleuren creëert dit ook rust. En dat is ook wat we thuis willen uitstralen en bereiken. Heerlijk, zeker nu de wintermaanden weer voor de deur staan.

Opbergplek

We willen de voorzolder gebruiken als opbergplek waar we onder andere de kerstspullen, de oude studieboeken (die misschien nog van pas kunnen komen!) en dingen die we niet willen weggooien. We maken van de schuine wanden handige opbergplekken zodat we daar mooi achter deurtjes alles kunnen neerzetten. Het maakt het minder rommelig en overzichtelijker en ieder seizoen kun je zo mooi opbergen!

Relax

Ook kun je er voor kiezen om net zoals wij ook een relax plekje te maken van de zolder. We hebben een leuke hang relaxstoel gevonden waar je lekker in kunt schommelen en hangen. Gewoon als een van ons zich even terug wil trekken! Heerlijk wegdromen of even een boekje lezen zonder te worden gestoord door onze (lieve) meisjes. Daarom kiezen we hier ook voor lichte tinten om de rust hier te laten zien.

Hoe heb jij jouw tweede verdieping of zolderkamer ingericht?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.