5

nov

andere spelen
In Sport \ Evenementen

Passiescore:

Andere Spelen laten kinderen bewegen

Door Redactie

Soms is het tijd voor even iets anders. En nu ook. Onlangs kreeg ik een brief binnen over een nieuw initiatief van a.s.r., namelijk de Andere Spelen. Kinderen moeten meer bewegen. De boodschap van a.s.r.: doe ‘ns wat anders!

Het doel van de Andere Spelen is om kinderen meer te laten bewegen. Doe eens wat anders! Dit wordt benadrukt door het feit dat a.s.r. gezinnen uit heel Nederland kennis laat maken met onbekende sporten, zoals bossaball, frisbee, fierljeppen en onderwaterhockey. Sporten waar je dus niet zo gauw op komt, ook omdat je ze niet gauw ziet op de televisie of bij de Olympische Spelen. Vandaar de Andere Spelen dus.

ASR-Andere-Spelen-Frisbee-bi

Met de campagne wordt er een steunte in de rug gegeven aan groepen en organisaties die het kunnen gebruiken. a.s.r. helpt door te doen. Ze helpen kinderen meer in beweging te komen en geven de onbekende spoten een podium.

De Andere Spelen worden op 9 november gestart met een publieksevenement in de Jaarbeurs in Utrecht. Daar kunnen kinderen en volwassenen kennismaken met 10 minder bekende sporten. Via deze link kun je je aanmelden voor dit leuke evenement. Ook kun je vanaf 9 november een gratis speelkaart aanvragen. Hiermee kunnen kinderen een jaar lang een aantal andere sporten uitproberen.

ASR-Andere-Spelen-Fierljeppen-bi

Ik ben zelf erg enthousiast over deze actie. Ik speel zelf geen ‘andere sport’, maar ik vind het erg leuk voor de kinderen die dit wel doen, dat deze sporten nu wat meer aandacht krijgen. Het is ontzettend belangrijk dat kinderen blijven bewegen, want in een wereld vol met iPads en andere electronica waardoor kinderen op een bank blijven zitten, is dit nog niet zo gemakkelijk. Ik zou dus iedereen willen vragen om met haar kinderen naar dit leuke evenement te gaan en de gratis speelkaart op te vragen, want wie weet heb je wel een onderwaterhockey-talentje in huis! Meer informatie over de Andere Spelen vind je hier.

Door: Fleur van Welie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.