31

okt

Monthly Workout okt
In Sport \ Monthly Workout

Passiescore:

Monthly Workout november: Krachttraining

Door Redactie

Hoewel het in oktober nog ideaal weer was voor buitensport, laat het weer ons deze afgelopen dagen nogal in de steek. Het regent, wordt steeds kouder en er wordt noodweer aangekondigd. Tijd om te switchen naar binnensport, de sportschool in te gaan en binnen flink te trainen. De sport van de maand november is een ideale manier om veel verschillende spiergroepen te trainen en calorieën te verbranden. Deze maand daarom de Monthly Workout: Krachttraining!

Ik moet heel eerlijk bekennen dat, toen ik begon met veel sporten, ik zelf geen enorme fan was van krachttraining. Krachttraining riep bij mij al snel te associatie op van veel te gespierde gebruinde mannen die poseerden op een podium. Toen ik zelf echter voor het eerst naar een Power Workout uur ging, was ik meteen verkocht. Veel vrouwen zijn bang voor krachttraining, omdat ze er niet te gespierd en onvrouwelijk willen uitzien. Dit is echter een onterechte angst, voor vrouwen is dit fysiek niet mogelijk zonder onnatuurlijke hulpmiddelen.

kracht

Een zeer groot voordeel van krachttraining is dat je voelt dat je echt gesport hebt. Dit levert niet alleen meer resultaat op; je voelt ook echt voldaan en tevreden na  je training. Krachttraining kent veel voordelen: je levert veel lichamelijke inspanning waardoor je calorieën verbrandt, krijgt sterkere botten en je bouwt meer spieren op. Belangrijk bij krachttraining is dat je goed luistert naar wat je lichaam aan kan en het gewicht rustig opbouwt. Omdat ik zelf al een tijdje geen krachttraining meer heb gedaan, bedacht ik deze beginners workout van 30 minuten om krachttraining weer op te pakken:

Krachttraining beginners workout

Afhankelijk van je ervaring met krachttraining, adviseer ik dumbnells te gebruiken van 2 of 3 kilogram.

1.Warming up 10 minuten (bijvoorbeeld op de crossstrainer, zorg ervoor dat je ook altijd even kort je spieren rekt)
2. Benen en billen: 3 x 15 squats (eventueel met dumbnells, Zet je voeten op heupbreedte, buig  langzaam door je knieën en breng je billen naar achter)
3. Benen: 3 x 10 lunges
4. Kuiten:  3 x 10 calf raises (op je tenen staan en langzaam je hielen naar de grond brengen, deze net niet raken en dan weer op je tenen staan. Makkelijk te doen op een step)
5.  Schouders en armen: 3 x 20 Shoulder press
Pauze (3 min)
6. Verschillende spiergroepen: 10 minuten roeien
Cooling down (5 min)

Mocht je niet weten hoe je alle bovenstaande oefeningen moet doen, binnenkort schrijf ik een uitgebreide sportspecial over deze oefeningen. Houd genoeg pauze tussen de verschillende oefeningen, als je dit nodig hebt. Gebruik zwaardere gewichten en doe meer oefeningen per set als je jezelf meer wilt uitdagen.

Ik ga voor girlpower 😉 Jij ook?

Door: Christel Schreuders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.