26

jan

bootcamp
In Sport \ Evenementen

Passiescore:

Bootcamp!

Door Jolijn Sijsenaar

Door de modder ploeteren, op commando drills uitvoeren en onder prikkeldraad kruipen. Het zweet breekt je al uit bij de naam Bootcamp. Tja… Bootcamp, de naam alleen al klinkt als vreselijk afzien. Maar wees niet bang, anders dan de naam doet vermoeden is het juist geschikt voor iedereen die zijn of haar conditie wil verbeteren. Maar wat is Bootcamp dan wel?

Bootcamp is een outdoor fitness-trainingsprogramma in groepsverband. Onder begeleiding van een bootcamp-instructeur wordt er aan je conditie, kracht en uithoudingsvermogen gewerkt. De work-out vormt je lichaam en stimuleert je mentaal en fysiek. Tijdens de training doe je verschillende oefeningen zonder apparatuur, je gebruikt puur en alleen je eigen lichaamsgewicht en hulpmiddelen uit de natuur. Denk hierbij aan bankjes, trapjes, stoeptegels en toestellen uit een speeltuin.

Tijdens de training worden er vele oefeningen gedaan. Hardlopen, cardio, push ups, sit ups en niet te vergeten op het einde de tabata. Deze basisoefeningen worden in hoog tempo afgewisseld met sprints, jumps, squats en allerlei oefeningen die je onderweg kunt doen. Dit doe je allemaal in de natuur. Heerlijk trainen in de buitenlucht!

dutch-bootcamp-tilburg-maart-deal-2-459905-regular

Het is een ideale training om je basisconditie snel en verantwoord te verbeteren. Je wordt gegarandeerd sterker, je conditie verbetert en doordat je vetverbranding wordt gestimuleerd ga je afvallen.

Wat kun je verwachten in een les?

– Vermindering van je gewicht en vetpercentage.
– Je wordt snel fit.
– Verbetering van je conditie.
– Verleggen van je grenzen.
– Verbetering van je doorzettingsvermogen.
– Vergroten van je zelfvertrouwen.

Kortom: het geheim van bootcamp is dat je in korte tijd een intensieve training doet die hetzelfde effect kan hebben als een langere training op een lager tempo. Omdat je in een groep traint en iedereen elkaar motiveert, houd je het langer vol. Omdat de meeste mensen te weinig tijd hebben om te sporten is bootcamp de ideale sport om snel in shape te komen en je conditie op te bouwen.

Zelf train ik bij Sport Experience in Den Bosch. In een korte tijd is mijn conditie, kracht en doorzettingsvermogen enorm verbeterd. Onze instructeur maakt van elke les een uitdagende en gevarieerde training zodat het nooit verveelt. Woon je in de buurt en wil je een keer een gratis proefles volgen? Ga dan naar www.sportxperience-denbosch.nl en meld je aan. Wie weet, zie ik je daar wel verschijnen.

banner_image_25_999718_520126201394125_1142553461_n

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.