20

jan

blue monday
In Sport \ Evenementen

Passiescore:

Beat Blue Monday!

Door Jolijn Sijsenaar

Vandaag was/is het Blue Monday. Blue Monday is een naam, gegeven aan de derde maandag van een nieuw jaar. Zogenaamd de meest deprimerende dag van het jaar. Dit zou te maken hebben met het feit dat goede voornemens zoals sporten en afvallen mislukt zijn. Heb jij ook zo’n Blue Monday? Dan is het tijd om van die Blue Monday een Happy Monday te maken.

Veel mensen zien sporten niet als leuk, maar als een verplichting. Ze gaan met tegenzin sporten en lopen te hard van stapel. Op deze manier halen ze niet snel hun doel wat ze voor ogen hebben. Maar een nieuwe gewoonte moet je jezelf aanleren. Begin met kleine veranderingen en bouw dat stapje voor stapje op.

Probeer daarom een sport te vinden die echt bij je past en makkelijk vol te houden is. Houd je van spelletjes? Kies dan een teamsport. Ben je meer een danser? Kies dan voor Zumba. Voor iedereen is er wel een sport die hij of zij leuk vind. Vind je het sporten snel saai worden? Zet dan een muziekje op. Naar muziek luisteren tijdens het sporten heeft een positief effect op je denk- en prestatievermogen en houd je langer gemotiveerd.

Sporten

Ook is het belangrijk dat je op een vast tijdstip sport. Je moet niet gaan wanneer je toevallig een keer tijd hebt. Een vaste dag in je agenda verplicht jezelf om te gaan en houd je fanatiek. Op deze manier maak je er ook gemakkelijker een gewoonte van. Wat ook helpt, is om voor of na het werk direct te gaan sporten. Zorg dat het sporten aansluit bij een moment dat je al in beweging bent. Zo voorkom je dat je andere werkzaamheden gaat doen of achter de tv gaat zitten.

Daarnaast is het verstandig om voor goede kleding te kiezen. Dit sport niet alleen lekkerder ook heb je minder kans op blessures en is het een goede stok achter de deur. Als je volhoudt, word je investering in kleding vanzelf een beloning: je voelt je goed, je ziet er fashionable uit en bent een echte sporter geworden.

Desondanks deze tips is sport volhouden voor veel mensen lastig. Als je het echt wil volhouden, moet je knopen doorhakken en streng voor jezelf zijn. Stel doelen, maak afspraken met jezelf, en weet wat jouw valkuilen en excuses zijn. Om er achter te komen wat jouw valkuilen zijn, kun je de onlinevragenlijst invullen op: www.sportmotivatie.nl

Heb je zelfs tips om het vol te houden? Deel het dan met andere lezers. Zo houden we het allemaal vol om heel 2014 lekker te sporten.

Beat Blue Monday!

1 Reactie

Marinka

21 januari, 2014 om 20:20

Ik plan 3x in de week in, en meestal red ik het dan 2x. Dat vind ik prima, ik hou me daar ook echt aan. Vaste momenten werken goed bij mij. Soms moet ik mezelf wel even een schop onder m’n kont geven, maar ach.. als ik er eenmaal ben is het best leuk en vliegt de tijd voorbij!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.