7

apr

kracht
In Sport \ Evenementen

Passiescore:

Girlpower! [1/2]

Door Redactie

 krachtPer dag moet je 30 minuten bewegen om gezond te blijven. Wil je een keer iets anders proberen dan cardio? Krachttraining is onder vrouwen een opkomende trend en heeft veel voordelen: Je wordt  sterker, valt af en krijgt mooie ronde vormen. Tijd voor girlpower!

Sommige vrouwen zijn bang dat ze na krachttraining eruit gaan zien als een bodybuilder. Dit is onmogelijk, het vrouwelijk lichaam is hier fysiek niet toe in staat. Vrouwen die er zo uitzien, slikken hiervoor supplementen. Bij krachttraining is het belangrijk dat je niet met een te zwaar gewicht begint. Je workouts moeten wel uitdagend blijven! Maak het jezelf dus ook niet te gemakkelijk. Hieronder twee oefeningen voor thuis voor billen, bovenbenen en de buikspieren!

Billen en bovenbenen

Squats zijn perfect om vooral je billen en bovenbenen te trainen. Zet je voeten op schouderbreedte en laat ze iets naar buiten wijzen. Maak je rug hol, buig door je knieën en breng je kont naar achter. Let op dat je niet te ver door je knieën buigt en dat ze niet over je tenen komen. Squats kun je doen met gewichten of zonder gewichten. Een variatie is de sumo squat, waarbij squat1je benen wijd zet. Zin in een uitdaging? Probeer dan eens de 30 days Squat Challenge!

Buikspieren

Iedereen kent wel de sit-up. Bij sit-ups moeten je billen en voeten op de grond blijven. Kies een punt op het plafond waar je naar blijft kijken. Zo krijg je minder last van je nek. Breng je handen achter je hoofd en beweeg vervolgens je bovenlichaam omhoog met je ellebogen richting je sit upknieën. Hierna breng je lichaam rustig naar beneden.

Om het zwaarder te maken, kun je een gewichtsschijf vast pakken en je armen strekken of gebogen houden tijdens de sit-up. Een andere optie is om je benen  gebogen of gestrekt in de lucht te houden. Hierbij kan je er voor kiezen om een gewichtsschijf achter je hoofd te plaatsen en deze met twee handen vast te houden. Let hierbij op dat je rug niet hol trekt, maar plat op de grond blijft.

Volgende keer meer over het trainen van andere spieren! Ga jij krachttraining een kans geven?

Door: Christel Schreuders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.