8

feb

Olympische-winterspelen-002
In Sport \ Evenementen

Passiescore:

De Nederlandse vrouwen in Sotsji

Door Tamara Schellekens

Welke Nederlandse vrouwen vertegenwoordigen ons op de Olympische Spelen in Sotsji? Passievrouwen zette ze voor jou op ‘n rijtje! De 22e Winterspelen in Sotsji zijn vrijdagavond officieel begonnen. De Russische president Vladimir Poetin verklaarde het evenement even voor 22.30 uur (19.30 uur in Nederland) in het Fisjt-stadion voor geopend.

De eerste medailles worden zaterdag verdeeld, als onder meer de 5 kilometer voor mannen bij het langebaanschaatsen op het programma staat. De Russische organisatoren verzorgden in het stadion dat over 4 jaar ook wordt gebruikt voor het wereldkampioenschap voetbal een kleurrijke show, met veel dans en muziek.

Opening OS

Eerst werden in vrij vlot tempo de deelnemende landen gepresenteerd. Nederland was als 52e van de 88 landen aan de beurt. Shorttrackster en langebaanschaatsster Jorien ter Mors droeg de Nederlandse vlag. Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en premier Mark Rutte zaten op de tribune.

Olympische vlam
Vladislav Tretjak en Irina Rodnina ontstaken de olympische vlam. De ceremoniële handeling van de voormalig ijshockeydoelman en kunstrijdster volgde na een wervelende show waarin geschiedenis en toekomst van Rusland werd uitgebeeld en de atleten zich presenteerden aan de 40.000 toeschouwers.

Tennisster Maria Sjarapova kwam het Fisjt-stadion met de vlam binnengelopen, en gaf ‘m daarna over aan polsstokhoogspringster Elena Isinbajeva. Drievoudig olympisch kampioen Aleksander Karelin was de derde sporter die een stuk met de vlam mocht lopen. Na hem volgde ritmisch gymnaste Alina Kabajeva. Tretjak en Rodnina liepen daarna het stadion uit om een paar honderd meter verderop op het olympisch park de vlam te onsteken. Olympische-winterspelen-002

De volgende vrouwen zijn actief op de Olympische Spelen in Sotsji:

Nicolien Sauberbrey – snowboardster

Rianne de Vries – shorttrackster

Sanne van Kerkhof – shorttrackster

Yara van Kerkhof – shorttrackster

Yvonne Nauta – schaatster

Michelle Dekker – snowboardster

Melissa Boekelman – bobsleester

Marrit Leenstra – schaatster

Margot de Boer – schaatster

Lotte van Beek – schaatster

Laurine van Riessen – schaatster

Lara van Ruijven – schaatster

Judith Vis – bobsleester

Jorien ter Mors – schaatster/shorttrackster

Ireen Wüst – schaatster

Esmé Kamphuis – bobsleester

Cheryl Maas – snowboardster

Carien Kleibeuker – schaatster

Bell Berghuis – snowboardster

Antoinette de Jong – schaatster

Annouk van der Weijden – schaatster

Op zondag 9 februari staat de 3.000 meter schaatsen (dames) op de kalender. Hierbij is Ireen Wüst een van de favorieten. Als Cheryl Maas zich heeft weten te kwalificeren voor de finale, dan staat de finale van de slopestyle op het programma. Is zij een outsider voor het eremetaal?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.