21

dec

Schermafbeelding 2014-12-21 om 10.54.07
In Sport \ Evenementen

Passiescore:

Sporten en kerst: tips om lekker actief bezig te zijn!

Door Tamara Schellekens

Kerst is voor mij een familiefeest. Maar dit jaar vertrek ik eerste kerstdag naar Dubai. Lekker naar de zon! Na een mooi, maar druk jaar, ben ik er ook echt aan toe. Als ik aan kerst denk, is dat het feest met familie, gezelligheid en eten. Vooral veel zitten, maar hoe kun je toch actief bezig zijn? Juist met de kerstdagen is het voor de afwisseling heerlijk om iets actiefs te doen. Hier deel ik tips voor een actieve kerst.

Indoor skiën of wintersporten
Je hoeft Kerstmis niet in de sneeuw vieren om te kunnen skiën of boarden. De grote wintersportlocaties zoals Snowplanet in Velsen-Zuid zijn gewoon open met de kerstdagen en bieden zelfs volledige dagarrangementen. Zoek je een leuk uitje voor het hele gezin? In zo’n hal kun kun je schaatsen, skiën, snowboarden of sleeën en vaak nog tal van andere activiteiten ondernemen. Dat is nog eens een actieve kerstdag!

Schermafbeelding 2014-12-21 om 10.54.55

Wandelen
Met de hele familie wandelen is vaak hartstikke gezellig. Lekker met z’n allen naar het bos! En je bent lekker in beweging. Ga uitwaaien op het strand of maak een mooie kerstwandeling in het bos. Wil je er echt iets bijzonders van maken, kies dan een speciale wandelroute uit of bereid een speurtocht in het bos voor. Leuk voor de kids! Juist even zin in een momentje van rust tijdens deze dagen? Begin tweede kerstdag met een vroege ochtendwandeling.

Hardlopen
Je kunt natuurlijk zelf een rondje gaan hardlopen tijdens de kerstdagen. Een heerlijke manier om even te ‘ontsnappen’ en een moment voor jezelf te hebben. Maar met kerst zijn er ook hele leuke hardloopevenementen! Dus waarom zou je niet de andere kerstlopers opzoeken? In bijna elke provincie is op wel een Santa Run, kerstcross of andere kerstrun te vinden.

Schermafbeelding 2014-12-21 om 10.54.07

Bootcampen
Op tweede kerstdag worden vaak speciale bootcamps georganiseerd. Check of er een bootcamp bij jou in de buurt is! Is dat niet het geval? Dan doe je toch lekker je eigen bootcamp!

Er zijn genoeg activiteiten te bedenken om te doen met de kerst. Op tweede kerstdag zijn aardig wat sportscholen en zwembaden open, maar je kunt natuurlijk ook je fiets of skeelers pakken voor een mooie tocht.

Ga jij nog iets actiefs doen met kerst?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.