21

okt

treadmill
In Sport \ Sporten

Passiescore:

Thuis sporten is een mooie uitdaging: vijf tips!

Door Redactie

De meeste scholen zijn weer begonnen en de herfstvakantie is echt voorbij. Dit betekent dat je wellicht meer op je kilo’s gaat letten zo na de vakantie. Wil je weer in shape komen maar heb je nog geen zin om naar de sportschool te gaan. Deze tips helpen om thuis lekker aan de slag te gaan en de overtollige vakantiekilo’s er snel af te halen. Zo kun jij thuis ook lekker sporten.

Fitnessapparatuur in huis

Je kunt er voor kiezen om een aantal fitnessapparaten thuis aan te schaffen. Zoals bijvoorbeeld een cross trainer waarop je lekker kunt fietsen als je tegelijkertijd naar een filmpje kijkt. Zelf vind ik een roeitrainer (link) ook een uitkomst omdat je dan andere spieren traint dan alleen maar met fietsen.

treadmill

Eigen ruimte

Het is fijn en aan te raden om een eigen kamer in te richten als fitnessruimte. Ook kun je er een televisiescherm neerhangen of een muziekinstallatie om de ruimte nog een beetje op te pimpen. Ook kun je hier het beste alle sportattributen en je sportkleding neerleggen zodat deze ruimte volledig wordt benut voor jouw sportavond.

Plannen

Het is wel handig om een vaste avond te kiezen om thuis te sporten anders kun je in de verleiding komen om lekker onderuit te gaan hangen op de bank en te netflixen. Zeker met de herfst en winter in opkomst is een dekentje en kaarsje een gelegenheid om het sporten even te laten zitten.

Focus

Er zijn een heleboel andere activiteiten die je week vullen: werken, schoonmaken, vrienden en vriendinnen, familie, eventueel kinderen. Maar als je thuis gaat sporten is focus en prioriteit een must!

Niets doen = no go

Als je helemaal geen zin hebt, is de verleiding en afleiding groot. Toch is het belangrijk jezelf te motiveren en stimuleren. Al doe je maar de helft van je oefeningen. Alle kleine beetje helpen!

Doel

Het is leuk en uitdagend om doelen te stellen. Dan heb je ook iets om naar toe te werken. Je kunt voor jezelf een streefgewicht bepalen maar ook kijken of je een bepaalde oefening vaker kan doen of daar een realistische mijlpaal in kunt behalen. Welke snelheid wil je behalen op de cross trainer?

War geef jij de voorkeur aan? Sporten in de sportschool of thuis? Zeker nu de sportscholen weer open zijn en het ‘s avonds afkoelt, vind ik het heerlijk om thuis te sporten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.