15

sep

slide03 klein
In Sport \ Evenementen

Passiescore:

Vredesloop Den Haag ter ere van 100 jaar Vredespaleis

Door Wendy Versteeg

Honderd jaar Vredespaleis en honderd jaar Haag Atletiek. Als je die twee zaken combineert, ontstaat een uniek evenement: de Haagse Vredesloop. Volgende week zaterdag op 21 september 2013, de internationale dag van de vrede, zullen langs een indrukwekkend parcours duizenden lopers zich in het zweet rennen voor Peace One Day, een organisatie die globaal campagne voert voor wereldvrede. De Vredesloop wordt slechts eenmalig georganiseerd. Bekende lopers die aan het evenement meedoen zijn Hein Vergeer en prins Pieter Christiaan. Het motto van het evenement is ‘Together we run for peace’.
Beeld-vredesloop-Den-Haag-voor-website

Passievrouwen, gezinnen, kinderen en zelfs bejaarde deelnemers: de Vredesloop is door de relatief korte afstanden voor iedereen haalbaar. Zoals dat met vrede ook zou moeten zijn. De jongste deelnemer aan de loop is twaalf jaar oud, de oudste heeft een respectabele leeftijd van tachtig jaar. Deelnemers kunnen kiezen uit verschillende afstanden van 1,5 km, 2,5 km, 5 km en 10 km. Bij inschrijving is het mogelijk om een donatie te doen aan Peace One Day.
Poster-Vredesloop-Den-Haag

Voorafgaand aan het evenement zal Jeremy Gilley, oprichter van Peace One Day, een kort welkomstwoord uitspreken bij het Mesdag Museum. Ook de Haagse burgemeester Jozias van Aartsen zal voor speciale genodigden en ambassadeurs van het evenement spreken over het belang van vrede. Na deze bijeenkomst vertrekt het gezelschap naar de start, waar de burgemeester het startschot zal geven. Wil jij deelnemen aan dit unieke evenement? Bekijk dan hieronder het programma even:

  • 11.00 uur Ontvangst Mesdag Museum, Laan van Meerdervoort 7-F, Den Haag
  • 11.15 uur Welkomstwoord Jeremy Gilley, grondlegger Peace one Day
  • 11.30 uur  Vertrek naar de start op de Groot Hertoginnelaan
  • 12.00 uur  Start ABN AMRO kinderloop 1,5 km & jeugdloop 2,5 km met symbolische handeling
  • 12.30-13.30 uur Lunch Mesdag Museum
Meer informatie over dit sportieve evenement vind je op: www.vredesloop.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.