1

okt

IMG_1149

Passiescore:

Lekker naar buiten en genieten van de natuur: mountainbiken, de leukste fietsroutes van Nederland

Door Redactie

Als het lente is, is het heerlijk om erop uit te trekken in de natuur. Heb jij wel eens gedacht aan mountainbiken? De man van mijn zus ging vroeger vaak naar de Ardennen om te fietsen, maar tegenwoordig hoor ik hem daar niet meer over. Zelf ging ik vorig jaar in de Ardennen sinds lange tijd ook weer de mountainbike proberen. Want het blijft best een beetje spannend omdat ik bang ben om te vallen. In Nederland vind je trouwens ook best een aantal leuke plaatsen om een mooie tocht te maken. Crossen over houtsnippers, rijden door beboste paden. Wat is jouw favoriete route?

Dichter bij huis in Nederland vind je ook mooie mountainbike routes.

Limburg

De route van Parkstad Limburg is ongeveer 25 kilometer lang en gaat via Parkstad-Landgraaf (Strijthagen). Er zijn vele hoogteverschillen en de route kun je starten in Landgraaf bij Sporthal Strijthagen.

Waddeneilanden

Bosgebied in Texel? Heb jij er al van gehoord? Op Texel kun je ruim 7,5 km lang door een lang en gestrekt bosgebied fietsen. Je begint vanuit Den Burg, je hebt veel single tracks, een paar pittige bochten en een paar avontuurlijke klimmetjes omhoog. Durf jij het aan? Op Texel vind je de enige Nederlandse route op de Wadden.

Het midden van Nederland

In het midden van Nederland heb je de heuvels bij Paleis Soestdijk. De Utrechtse heuvelrug heeft een intensief parcours met een redelijk hoogteverschil. Je kunt kiezen voor het parcours via Lage Vuursche en Soestduinen. Een combinatie van mooie natuur en cultuur nabij het paleis. Een beetje techniek is wel handig voor deze omgeving.

Zeeland 

Zeeland staat er om bekend dat er veel wind staat. Dat heb ik zelf ondervonden toen ik er met de e-bike een mooie toch heb gemaakt. Bij het dorpje Westenschowen kun je een mooie tocht maken en volgens velen is dat één van de mooiste routes van Nederland. In iets meer dan 8 km cross je van het dorp Westenschouwen. Het ligt ten westen van het Zeelandse eiland. Je rijdt hier door een druk toeristisch duingebied. Er zitten weggetjes vol houtsnippers, zandafdalingen  en een steile klim. Je kunt beginnen vanuit de route van Burgh-Haamstede en vanuit daar ga je meteen het bos in.

Mountainbike kopen is wel handig als je al een paar een mountainbike hebt geleend of gehuurd. Waar let jij op bij het kopen van een mountainbike?

IMG_1148

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.