28

sep

Ulla
In Sport \ Gadgets, Kleding

Passiescore:

De grootste ergernissen tijdens het hardlopen

Door Tamara Schellekens

Het belang van sporten kennen we allemaal. Het is niet alleen een goede manier om je gewicht onder controle te houden, sporten is ook uitstekend voor je cardiovasculaire gezondheid en helpt daarnaast tegen allerlei nare ziektes als diabetes en depressie. Reden genoeg om aan het sporten te slaan dus!

Veel mensen die willen gaan sporten, kiezen voor hardlopen. Begrijpelijk, want hardlopen is zowel in de winter als zomer leuk en je hebt er geen sportschool voor nodig. Ondanks alle voordelen heeft hardlopen toch ook een paar nadelen. Deze bijvoorbeeld…

Oortjes die eruit vallen

De meeste mensen vinden het wel fijn om tijdens het hardlopen muziek te luisteren. Een goed nummer op het juiste moment is inderdaad net wat je nodig hebt om door te zetten tijdens die laatste kilometers. Des te irritanter is het wanneer je oortjes halverwege een fijne loopsessie uit je oren beginnen te glijden. Stop je dan om ze opnieuw in te doen? Of toch maar gewoon verder rennen met één oortje in en het andere bungelend langs je hoofd? Irritant!

Slecht zittend ondergoed

Dat je het foute ondergoed hebt aangetrokken,
merk je meestal pas als je al onderweg bent, zodat je vervolgens ‘subtiele’ pogingen moet ondernemen die irritante onderbroek weer recht te trekken. En dan zijn er de bekende problemen met de sport-bh: een bh vinden die je boezem echt onder controle houdt kan een hele uitdaging zijn, zeker voor vrouwen met een grotere cupmaat. Gelukkig kan je dit probleem wel tegengaan door sportkleding te kopen die ook echt past – op webshops als deze vind je leuke kleding en word je geholpen bij het vinden van de juiste maat, ook bij een grotere cup.

Ulla

Rood hoofd

Er goed uitzien is niet meteen prioriteit wanneer je gaat hardlopen, daar heb je je al bij neergelegd. Toch kan het schrikken zijn wanneer je toevallig in bijvoorbeeld een winkelruit je spiegelbeeld opvangt. Knalrood en bezweet, haren in de war en met een gepijnigde blik op je gezicht: ben ik dat echt?

De tijd die trager lijkt te gaan

Zeker beginnende hardlopers herkennen dit wel. Vol goede moed trek je erop uit voor je hardlooprondje, al snel voel je je hartslag omhoog gaan en begin je het misschien zelfs wat benauwd te krijgen. Na zo’n halfuurtje joggen check je of je een wandelpauze al verdiend hebt. Wat?! Pas 7 minuten gelopen? Nee, dat kan echt niet. Er is vast iets mis met je telefoon…

Stoplichten

Het omgekeerde gebeurt natuurlijk ook: je was net in je flow en zo goed bezig dat je het gevoel had wel uren door te kunnen rennen. Net dan springt het licht op rood. Stilstaan of toch maar ter plekke blijven joggen om het niet koud te krijgen? Je vindt het allebei een beetje gênant en bent opgelucht wanneer het licht weer op groen springt en jij verder kan rennen. Happy running!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.