24

okt

cooling down

Passiescore:

Happy met yoga

Door Redactie

De laatste tijd heb ik veel voor mijn “kiezen” gehad. Eigenlijk ook een beetje letterlijk want vandaag zijn mijn verstandskiezen verwijderd. En wát was ik hier bang voor. Ik was er vijftien jaar geleden al bang voor. De afgelopen maanden waren op gezondheidsgebied gewoonweg spannend. Ik moest vaak naar het ziekenhuis voor onderzoek en dat bracht de nodige stress met zich mee. Een paar maanden geleden ben ik begonnen bij een lifestylecoach en daarom heb ik het gevoel bewuster in het leven te staan. Vroeger had ik een vreemd gevoel bij yoga, maar de laatste tijd zit ik er steeds meer over na te denken om binnenkort een proefles te gaan nemen. 

Wat zijn de voordelen van yoga? Een jaar geleden had ik een yoga op het wad en dat was écht een ultieme ervaring. Ik zette de voordelen op een rijtje en ga in november een proefles volgen.

#1 Meer flexibiliteit en meer balans met je lichaam

Eigenlijk ben ik helemaal niet zo lenig. Maar door het stretchen van je spieren worden de spieren flexibeler. Uiteindelijk krijg je een vitaler en beweeglijker lichaam. Zou het beter worden na een aantal keren yoga? Ook krijg je minder kans op blessures. Ook je spieren worden versterkt. Ook je lichaamshouding is vaak te veel ingezakt en we zitten veel te veel. Door yoga word je meer bewust van je lichaam en je lichaamshouding.

#2 Stress verminderen

Ik merkte in augustus en september dat ik last had van stress. Hevige haaruitval, slecht kunnen slapen en spanning in mijn lijf. Door yoga leer je meer te ontspannen en neemt het stresshormoon, cortisol, af.  Na een programma van yoga kun je na drie maanden minder last hebben van stress, angst, vermoeidheid en depressie. Yoga helpt je beter te slapen. In een druk leven is het soms moeilijk om de “uitknop” uit te zetten. Je komt moeilijker in slaap en hebt minder slaapkwaliteit. Yoga helpt je om je zintuigen tot rust te brengen.

#3 Hartgezondheid verbeteren

Hartziekte, het komt voor in mijn familie. Door yoga kun je de hartgezondheid verbeteren en verschillende risicofactoren voor hartziekte verminderen. De progressie van hartziekte kan worden vertraagd. Door de grote variatie aan houdingn dieje bij yoga doet, helpt dit om de bloedcirculatie te verbeteren.

#4 Zuurstofopname

Een van de belangrijkste elementen bij yoga is ademhaling. Door op een andere manier te ademen en de volledige capaciteit van de longen te benutten, kun je meer zuurstof opnemen in je lichaam. Hoe beter en efficiënter de zuurstofopname is, hoe beter je energieniveau. Meer zuurstof in het lichaam, krijg je simpelweg ook meer energie.

#5 Minder vermoeidheid en een beter humeur

Door yoga ontspan je meer, voel je je levendiger en ervaar je meer acceptatie Ook wordt de slaapkwaliteit, het spirtuele welzijn en de sociale functie verbeterd en de symptomen van angst en depressie verminderd.

Wanneer begin jij aan yoga? Lekker zittende kleding van Urban-goddess is dan wel fijn!

Fitnesstrends 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.